Weekend studios la Cincșor: Lecții biblice de leadership

Textele biblice conțin o vastă galerie de portrete de conducători, buni sau răi. În cursul acestui weekend la Cincșor ne vom concentra pe Tora și scrierile istorice ale Vechiului Testament. Îi vom evoca pe Abraham, Isaac și Iacob, pe Iosif, Moise și Iosua, pe judecători, pe Saul, David și Solomon, pe cîțiva dintre regii Israelului și Iudeei. Vom încerca să extragem o tipologie și o teorie a leadershipului biblic. Importanța modelelor vetero-testamentare a fost imensă din punct de vedere istoric, ceea ce nu le-a ferit, evident, de varii distorsiuni și manipulări.

***

Numărul maxim de persoane pe care le primim este 20. Cursul se va desfășura în intervalul 26 - 28 mai 2023.

Vom fi cazați la Casa de oaspeţi Cincşor, Cincşor nr. 212, jud. Braşov/Transilvania/România, e-mail: [email protected], Tel. 0744373090. 

Micul dejun este inclus în prețul cazării, iar prânzul și cina se rezervă separat. 

*Celelalte costuri sunt trecute mai jos și nu revin Casei Paleologu.

Preţul pentru cazare pentru 1 persoană pentru cele 2 nopți este următorul:

 • în cameră dublă mare inclusiv mic dejun: 90 EURO (două persoane cazate în cameră)
 • în cameră dublă mică inclusiv mic dejun: 80 EURO (două persoane cazate în cameră)
 • în cameră single mare inclusiv mic dejun: 160 EURO
 • în cameră single mică inclusiv mic dejun: 140 EURO

Aceste tarife sunt disponibile numai pentru toate cele 2 nopţi, numai pentru cursanţii Casei Paleologu.

Prânzul și cina se rezervă separat, pentru cei interesați. Prețul total pentru cele două zile este de 94 EUR (cinele de vineri și sâmbătă, prânzul sâmbătă și cafea și băuturi naturale în pauze. Preţurile nu includ băuturi alcoolice). (+18 EUR dacă doriți și prânz duminica).

Programul:

Începem cursul vineri la ora 18.00 (2 ore de curs)

Sâmbătă

 • 8.30 – 9.30 - Mic dejun
 • 9.30 – 13.30 - Curs (3 ore) + pauză de cafea
 • 13.30 – 14.30 - Prânz
 • 14.30 – 16.00 - Timp personal
 • 16.00 – 19.00 - Continuarea cursului (2 ore și jumătate), pauză de cafea pe la 17.
 • 19.00 - Cina

Duminică

 • 8.30 – 9.30   - Mic dejun
 • 9.30 – 13.00 - Continuarea cursului (3 ore) cu pauză de checkout pe la ora 11+ pauză de cafea
 • Facem checkout la ora 11, în pauză
 • 13.00 – 14.00 - Prânz

246 Cartolina Weekend Studios La Cincșor Lecții Biblice De Leadership Instagram

Lector
Cincșor, jud. Brașov
Data începerii
26 mai 2023
Curs cu participare fizică
calatorie
Ziua
vineri
sâmbătă
duminică
Număr întâlniri
3
Ora de începere
18:00
Durata
12h
Onorariu total, TVA inclus
1.50000 lei

Casa Paleologu pentru copii: Cartea cu Apolodor

Cursul durează două ore și este gândit pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 si 12 ani. Locul desfășurării este la Casa Paleologu.

Călătorim ca să aflăm lucruri pe care nu le știm. Călătorim, însă, și ca să (ne) descoperim. Apolodor, pinguinul tenor de la Circul de Stat din București, pornește într-o adevărata aventură, care îl va purta de la București la Polul Nord, apoi la Polul Sud, pentru ca în final să ajungă… din nou la București. Îl vom urma și noi, pas cu pas, însoțiți de hărți și compas, pentru a descoperi țări, forme de relief, mări și oceane.

Nu ratăm nici ocazia de a discuta despre legătura dintre acest personaj, perioada comunista și picturile lui Salvador Dali.

La final, bazându-se pe experiența lui Apolodor, dar și pe propria experiență de viața, copiii vor putea formula în cuvinte proprii un punct de vedere asupra importanței legăturilor de familie, a prietenilor și a profesiei.

Pentru participarea la acest curs, se recomandă copiilor să citeasca în prealabil Cartea cu Apolodor de Gellu Naum (doar prima carte cu Apolodor).

250 Cartolina Casa Paleologu Pentru Copii Cartea Cu Apolodor Instagram

Lector
mai 2023
Data începerii
27 mai 2023
Curs cu participare fizică
casa-paleologu
Ziua
sâmbătă
Număr întâlniri
1
Ora de începere
10:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
15000 lei

Semn dincolo de realitate: Baudrillard pentru secolul XXI

Jean Baudrillard a fost un filosof francez a cărui teză principală se axează pe o înțelegere neconvențională a relației dintre realitatea palpabilă și limbaj (în sensul larg al limbajului ca sistem de semne de orice fel). Un critic acut al societăților de consum, Baudrillard postulează o ipoteză interesantă bazată pe observații cotidiene: în societățile de consum contemporane, simularea precede și chiar înlocuiește realitatea. Mai există ceva „real” sau trăim într-un ocean de semne? Vă propunem în acest curs să analizăm pe de-o parte dispariția realului (problematica mai actuală ca oricând) și pe de altă parte ce tip de deziderat moral implică acest fenomen.

 • Cursul are loc în ziua de 29 mai, de la ora 19:00
 • La acest curs oferim o bursă pentru elevi, studenți sau cadre didactice din învățământul preuniversitar.

247 Cartolina Semn Dincolo De Realitate Baudrillard Pentru Secolul Xxi Instagram

Lector
mai 2023
Data începerii
29 mai 2023
Curs cu participare fizică
casa-paleologu
Ziua
luni
Număr întâlniri
1
Ora de începere
19:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
25000 lei

Este mai bine să fii un porc mulțumit decât Socrate nemulțumit? Despre plăcerile intelectuale

Care este valoarea plăcerilor intelectuale? Există motive bune pentru care satisfacțiile intelectuale merită dorite, chiar dacă implică renunțări, ba chiar acceptarea unor tipuri de suferință? Vă propun să plecăm de la eseul lui John Stuart Mill „Utilitarismul” in care filozoful englez pune întrebarea din titlul cursului pentru a explora problematica activității intelectuale, limitelor sale și nuanțelor necesare pentru evaluarea sa.

 • Cursul are loc în ziua de 5 iunie, de la ora 19:00
 • La acest curs oferim o bursă pentru elevi, studenți sau cadre didactice din învățământul preuniversitar.

252 Cartolina Este Mai Bine Să Fii Un Porc Mulțumit Decât Socrate Nemulțumit Despre Plăcerile Intelectuale Instagram

Lector
iunie 2023
Data începerii
05 iun 2023
Curs cu participare fizică
casa-paleologu
Ziua
luni
Număr întâlniri
1
Ora de începere
19:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
25000 lei

Introducere în neostoicism

E foarte la modă, și pe bună dreptate, să căutăm inspirație în stoicii antici. Cine nu citește povețele lui Seneca, Epictet sau Marcus Aurelius și nu se simte inspirat să fie mai bun? E păcat că această admirație este însoțită de o mare nedreptate: ignorarea stoicilor moderni. Dacă ne interesează filozofia ca mod de viață, nu putem oare învăța cu mare folos de la stoicii care au trăit mai aproape de noi? Vă propun să discutăm despre părintele stoicismului modern, Justus Lipsius, și mai ales despre tratatul său „De constantia”. Vom îmbogăți analiza noastră, desigur, și cu alte scrieri ale sale, cu referințe la alți autori, ba chiar cu trimiteri la influența pe care neostoicii au avut-o în alte domenii, de la pictură la disciplină și strategie militară. Totul ca să încercăm să reparăm puțin ignorarea strălucitului umanist și filozof Lipsius și a gândirii neostoice.

 • Cursul va avea două întâlniri, pe 8 și 15 iunie, de la ora 19:00, ora României.
 • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
 • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.

251 Cartolina Neostoicismul Cazul Lui Justus Lipsius Instagram

Lector
iunie 2023
Data începerii
08 iun 2023
Curs online
Webinar live
Ziua
joi
Număr întâlniri
2
Ora de începere
19:00
Durata
4h
Onorariu total, TVA inclus
32000 lei

City break studios la București

De cînd am început călătoriile de studiu în 2017 acesta este primul city break studios la București, organizat la cererea publicului. Desigur, muzeele noastre sînt modeste în comparație cu cele din alte orașe europene, iar capitala României oferă un spectacol unic de haos urbanistic și distrugere de patrimoniu. Cu toate acestea, Bucureștiul are comorile lui pe care înșiși bucureștenii le ignoră.

Nu vă propun un tur complet al orașului, ci o incursiune în istoria noastră cu opriri în cîteva locuri pe care le consider reprezentative: MNAR, MNIR, muzeele Aman, Pallady, Storck, Zambaccian, Casa Paleologu, cimitirul Bellu, cîteva biserici superbe și foarte vechi (Colțea, Stavropoleos, Radu Vodă, Kretzulescu etc.).

Datele desfășurării city break-ului studios sunt 16 - 18 iunie 2023. 

Data limită pentru pre-înscriere și confirmare este 31 mai. Pentru pre-înscriere nu este necesară plata onorariului. Suma aferentă va fi solicitată numai după ce vom confirma călătoria. 

Vom sta la București de pe 16 până pe 18 iunie 2023. Numărul total de ore de predare este de cel puțin 22. 

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Biroului Casei SRL și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport. Suma afișată include toate taxele și TVA. 

Pentru prietenii Casei din afara Bucureștiului, vă punem la dispoziție agenția de turism cu care colaborăm noi pentru cazare. 

În cazul în care vor apărea modificări ale datelor city-break-ului, vom anunța din timp.

Lector
iunie 2023
Data începerii
16 iun 2023
Curs cu participare fizică
București
Ziua
vineri
sâmbătă
duminică
Număr întâlniri
3
Ora de începere
12:00
Durata
22h
Onorariu total, TVA inclus
2.35000 lei

Capela Sixtină

În hărmălaia și înghesuiala din Capela Sixtină este practic imposibil să discuți pe îndelete programul iconografic al acestei fabuloase capodopere a artei renascentiste. Cursul își propune să exploreze gîndirea teologică care i-a animat pe cei doi papi Della Rovere, Sixtus al IV-lea și Julius al II-lea, cu completările lui Leon al X-lea, Clement al VII-lea și Paul al III-lea. Ne vom referi, de asemenea, la monumentele funerare ale lui Sixtus și Julius, precum și la proiectul basilicii San Pietro și la apartamentele pictate de Rafael. Vom analiza contribuțiile lui Perugino, Botticelli, Ghirlandaio, Rosselli, Rafael și, firește, sopra tutti, Michelangelo.

 • Cursul va avea două întâlniri, pe 19 și 20 iunie, de la ora 19:00 (ora României).
 • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
 • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.

248 Cartolina Capela Sixtină Instagram

Lector
iunie 2023
Data începerii
19 iun 2023
Curs online
webinar
Ziua
luni
marți
Număr întâlniri
2
Ora de începere
19:00
Durata
4h
Onorariu total, TVA inclus
33000 lei

Optimism inteligent versus optimism nătâng

Optimismul vehiculat de ceea ce astăzi numim "gîndire pozitivă" reușește cu greu să satisfacă rațiunea: cum să gîndești pozitiv atunci cînd ești lucid asupra răului din lume, asupra suferinței suportate sau provocate de oameni? În contextele cele mai nefaste, gîndirea pozitivă apare fie ca semnul naivității sau al imaturității celui care o practică, fie ca o dovadă de ipocrizie a celui care, mai degrabă decît să se lupte cu răul și să îl învingă, îl perpetuează nefăcându-l cunoscut. Altfel spus, nu poți fi, în același timp, pe de o parte inteligent și onest cu tine însuți și, pe de altă parte, optimist.

Din perspectiva acestei critici justificate a gîndirii pozitive, afirmația lui Leibniz că am trăi în cea mai bună dintre lumile posibile pare a fi o idee extravagantă. Cursul își va propune să asume această extravaganță a optimismului inteligent și să expună dedesubturile gîndirii pozitive a lui Leibniz. Vom vedea cum poate fi justificat rațional optimismul și cum ne putem explica existența răului în lume fără a capitula în fața lui.

Irinia Ioniță propune astfel o reacție la seria de cursuri consacrate optimismului nătîng de către Theodor Paleologu. Într-unul din aceste cursuri am discutat Candide, geniala capodoperă a lui Voltaire, care prezintă totuși o imagine caricaturală a optimismului leibnizian.

 • Cursul se va desfășura în ziua de 21 iunie, de la ora 19:00.
 • La acest curs oferim o bursă pentru elevi, studenți sau cadre didactice din învățământul preuniversitar.
Lector
iunie 2023
Data începerii
21 iun 2023
Curs cu participare fizică
casa-paleologu
Ziua
miercuri
Număr întâlniri
1
Ora de începere
19:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
25000 lei

Bangkok, Cambodgia, Shanghai: călătorie virtuală cu un antropolog

Cum ar fi să călătoriți timp de 3 săptămâni cu un antropolog în Asia de Sud Est și în Shanghai? Cum experimentează cineva cu educație antropologică o călătorie care nu este neapărat profesională? Alec Bălășescu vă ia cu el pentru o lună în călătoria sa reală în Bangkok, Angkor Wat și Shanghai, și oriunde îl vor mai duce pașii. Veniți cu el din confortul zoom-ului în sunetele, imaginile și mirosurile Asiei, de-a lungul a 3 întâlniri transmise chiar din timpul călătoriei, cu impresii „la cald”. Cum scria Vintilă Mihăilescu, Alec e un ghid bun pentru a vă arăta idei mergând pe stradă. Să îl urmărim pe drumurile Asiei.

 • Cursul va avea trei întâlniri, pe 22, 29 iunie și 6 iulie, de la ora 19:00, ora României.
 • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
 • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.
Lector
iunie-iulie 2023
Data începerii
22 iun 2023
Curs online
webinar
Ziua
joi
Număr întâlniri
3
Ora de începere
19:00
Durata
6h
Onorariu total, TVA inclus
45000 lei

Misiunea divină a filozofului

Ideea că un filozof ar putea avea o misiune din partea divinității este cu totul străină sensibilității moderne. Și totuși trei dintre cei mai importanți filozofi ai antichității și-au început cariera filozofică pornind de la cîte un oracol al zeului Apollo. Mă refer la Socrate, Diogene și Zenon. Vom discuta fiecare caz în parte, fiind vorba de figuri fondatoare ale unor curente filozofice majore. În realitate însă cei trei nu sînt cazuri izolate. Vom completa discuția noastră referindu-ne la două texte esențiale pe această temă: Despre cinism de Epictet (Arrian) și Despre demonul lui Socrate de Plutarh.

 • Cursul se va desfășura în ziua de 24 iunie, de la ora 17:00.
 • La acest curs oferim o bursă pentru elevi, studenți sau cadre didactice din învățământul preuniversitar.
Lector
iunie 2023
Data începerii
24 iun 2023
Curs cu participare fizică
casa-paleologu
Ziua
sâmbătă
Număr întâlniri
1
Ora de începere
17:00
Durata
3h
Onorariu total, TVA inclus
34000 lei

Școală de vară pentru elevi: Idei și doctrine religioase în istoria Europei

Perioada desfășurării va fi 25 - 30 iunie

Cursul își propune să ofere o vedere de ansamblu, succintă și comparatistă, asupra tradițiilor de gîndire și practică religioasă care au marcat istoria Europei: politeismul greco-roman, iudaismul, creștinismul cu diferitele sale ramuri și, în mai mică măsură, islamul. Adică să facă exact ce se plînge toată lumea că nu se face la orele de religie din țara noastră. Pe lîngă prezentarea ideilor și doctrinelor religioase, vom vedea și cum se exprimă aceste diferite tradiții în artele vizuale și muzică. Ca exercițiu cursanții vor avea de susținut un discurs. 

Cursurile se adresează elevilor și liceenilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. Școala de vară se va desfășura la Schubz, în Râșnov - https://schubz.ro/. Vom sta împreună la Pensiunea Rem's.  

Pentru a participa la această școală de vară este nevoie ca oaspeții să realizeze un scurt videoclip de 1-2 minute în care să se prezinte și să spună motivele pentru care doresc să participe. 

Onorariul de 2600 de lei include numai cursul, nu și celelalte costuri. Cursanții care participă la ambele școli de vară susținute de Theodor Paleologu vor primi o reducere de 10% la onorariul de curs. 

Preţul de cazare pentru 1 persoană pe tot parcursul taberei este următorul:

 • în cameră dublă inclusiv mic dejun: 665 de lei/persoană (două persoane cazate în cameră)
 • în cameră triplă inclusiv mic dejun: 635 de lei/persoană (trei persoane cazate în cameră)

Mesele de prânz și cină, precum și pauzele de desert și fructe (în regim catering la Schubz) sunt un total de 165 de lei/zi/persoană. Am notat și preferințele celor care au probat deja meniurile noastre.

Aceste tarife sunt disponibile doar pentru toate cele 5 nopţi și numai pentru cursanţii Casei Paleologu. Transportul nu este inclus, participanții vor ajunge la pensiune pe cont propriu.

Programul (orientativ):

Începem cursul duminică, 25 iunie, la ora 18.00 

luni, 26 iunie

 • 9:00 – 10:00 - Mic dejun
 • 10:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 16:30 - Activități cu Casa
 • 16:30 – 18:30 - Film
 • 18:30 - Cina

marți, 27 iunie

 • 9:00 – 10:00 - Mic dejun
 • 10:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 16:30 - Activități cu Casa
 • 16:30 – 18:30 - Film
 • 18:30 - Cina

miercuri, 28 iunie

 • 9:00 – 10:00 - Mic dejun
 • 10:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 16:30 - Activități cu Casa
 • 16:30 – 18:30 - Film
 • 18:30 - Cina

joi, 29 iunie

 • 9:00 – 10:00 - Mic dejun
 • 10:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 16:30 - Activități cu Casa
 • 16:30 – 18:30 - Film
 • 18:30 - Cina

vineri, 30 iunie

 • 9:00 – 10:00 - Mic dejun
 • 10:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai
 • 13:30 – 15:00 - Prânz

Final de program, plecare spre casă.

237 Cartolina Școala De Vară Pentru Elevi a Casei Paleologu Idei Și Doctrine Religioase În Istoria Europei Instagram

Lector
iunie 2023
Data începerii
25 iun 2023
Curs cu participare fizică
Râșnov
Ziua
duminică
luni
marți
miercuri
joi
vineri
Număr întâlniri
6
Ora de începere
18:00
Durata
36h
Onorariu total, TVA inclus
2.60000 lei

Școală de vară pentru elevi: Istoria secolului XX în filme

Perioada desfășurării va fi 2 - 6 iulie

Cinematografia s-a născut practic odată cu secolul XX și a înregistrat în nenumărate capodopere convulsiunile, crizele, progresele și catastrofele întregii epoci. În fiecare zi vom viziona cel puțin un film, pe care apoi îl vom discuta pe îndelete, analizînd toate elementele de context istoric, politic și social. Cursanții vor învăța astfel multă istorie într-un mod cît se poate de agreabil și vor avea de scris un eseu despre una dintre temele abordate.

Cursurile se adresează elevilor și liceenilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. Școala de vară se va desfășura la Schubz, în Râșnov - https://schubz.ro/. Vom sta împreună la Pensiunea Rem's.  

Onorariul de 2600 de lei include numai cursul, nu și celelalte costuri. Cursanții care participă la ambele școli de vară susținute de Theodor Paleologu vor primi o reducere de 10% la onorariul de curs. 

Preţul de cazare pentru 1 persoană pe tot parcursul taberei este următorul:

 • în cameră dublă inclusiv mic dejun: 665 de lei/persoană (două persoane cazate în cameră)
 • în cameră triplă inclusiv mic dejun: 635 de lei/persoană (trei persoane cazate în cameră)

Mesele de prânz și cină, precum și pauzele de desert și fructe (în regim catering la Schubz) sunt un total de 165 de lei/zi/persoană. Am notat și preferințele celor care au probat deja meniurile noastre.

Aceste tarife sunt disponibile doar pentru toate cele 5 nopţi și numai pentru cursanţii Casei Paleologu. Transportul nu este inclus, participanții vor ajunge la pensiune pe cont propriu.

Programul (orientativ):

Începem cursul duminică, 2 iulie, la ora 18.00 

luni, 3 iulie

 • 8:00 – 9:00 - Mic dejun
 • 9:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai și gustări
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 16:30 - Curs
 • 16:30 – 18:30 - Film
 • 18:30 - Cina

marți, 4 iulie

 • 8:00 – 9:00 - Mic dejun
 • 9:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai și gustări
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 16:30 - Curs
 • 16:30 – 18:30 - Film
 • 18:30 - Cina

miercuri, 5 iulie

 • 8:00 – 9:00 - Mic dejun
 • 9:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai și gustări
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 16:30 - Curs
 • 16:30 – 18:30 - Film
 • 18:30 - Cina

joi, 6 iulie

 • 8:00 – 9:00 - Mic dejun
 • 9:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai și gustări
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 16:30 - Curs
 • 16:30 – 18:30 - Film
 • 18:30 - Cina

vineri, 7 iulie

 • 8:00 – 9:00 - Mic dejun
 • 9:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai
 • 13:30 – 15:00 - Prânz

Final de program, plecare spre casă.

239 Cartolina Școala De Vară Pentru Elevi a Casei Paleologu Istoria Secolului Xx În Filme Instagram

Lector
iulie 2023
Data începerii
02 iul 2023
Curs cu participare fizică
Râșnov
Ziua
duminică
luni
marți
miercuri
joi
vineri
Număr întâlniri
6
Ora de începere
18:00
Durata
36h
Onorariu total, TVA inclus
2.60000 lei

Ce este extrema dreaptă?

Există o teamă difuză în societate față de extrema dreaptă, ascensiunea ei și un posibil succes în viitorul apropiat. Principalii interesați neagă, evident, că ar fi de extremă dreaptă și afirmă că extrema dreaptă nici nu există, fiind de fapt o invenție a propagandei marxiste.

Termenul este însă atestat încă din anii 1820, pe cînd Karl Marx era mic copil. E drept, termenul a cunoscut o evoluție surprinzătoare de-a lungul timpului și vom analiza aceste metamorfoze. Vom vedea astfel cum unele curente revendică eticheta de extremă dreaptă, în timp ce altele, considerate de extremă dreaptă, o recuză, propunînd alte formule (“nici de dreapta, nici de stînga”, “dreapta națională”, “dreapta populară” etc.): variile strategii de camuflaj fac și ele parte din istoria noțiunii de extremă dreaptă.

Într-o perioadă de confuzie conceptuală un asemenea demers de clarificare este, cred, extrem de util și absolut necesar.

 • Cursul are loc în ziua de 10 iulie, de la ora 19:00
 • La acest curs oferim o bursă pentru elevi, studenți sau cadre didactice din învățământul preuniversitar.
Lector
iulie 2023
Data începerii
10 iul 2023
Curs cu participare fizică
casa-paleologu
Ziua
luni
Număr întâlniri
1
Ora de începere
19:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
25000 lei

Casa Paleologu pentru adolescenți - Introducere în sculptură: Rodin

Vă propunem un curs introductiv în sculptură, special conceput pentru adolescenți. Nu o să începem cu începutul, ci pornim de la August Rodin. Lucrările sculptorului francez vor reprezenta ancora cursului, un punct de pornire pentru a descâlci misterele sculpturii. O să privim spre trecut la marea sculptură antică și la Michelangelo, dar și spre viitor, la elevii artistului francez și discipolii acestora. Structurat în trei zile consecutive, cursul propune participanților familiarizarea cu temele și elementele de bază ale sculpturii, analizând apoi cele mai reprezentative opere ale sculptorului francez, felul cum acestea au fost receptate de contemporani și locul lor în marea istorie a sculpturii. Pentru că nimic cu egalează întâlnirea directă cu opera de artă, una dintre întâlniri o vom face la Muzeul Național de Artă al României, unde vom observa împreună lucrările artistului francez, dar și pe cele ale elevilor săi.

Cursul se desfășoară în zilele 11, 12 și 13 iulie, de la ora 10:30. Marți și joi vom ține cursul în salonul Casei Paleologu și miercuri la Muzeul Național de Artă al României. 

Lector
iulie 2023
Data începerii
11 iul 2023
Curs cu participare fizică
casa-paleologu
Ziua
marți
miercuri
joi
Număr întâlniri
3
Ora de începere
10:30
Durata
6h
Onorariu total, TVA inclus
45000 lei

Cantonament de studiu în Italia

Vă propunem această călătorie studioasă în Italia, în perioada 12 - 18 iulie. Termenul limită de înscriere este 10 iunie 2023. Călătoria este confirmată. 

Pe durata a o săptămână Casa Paleologu se mută la Bologna, unde vom ține o serie întreagă de cursuri și de unde vom pleca în vizite de cîte o zi în orașele din apropiere: printre ele, Ravenna, Ferrara și Padova. Nu vom fi mereu în deplasare și ne vom așeza să aprofundăm anumite teme, texte și autori.

Cursurile “așezate” vor avea de bună seamă legătură cu locurile vizitate. Bologna și Padova sînt locuri foarte potrivite pentru a discuta despre dominicani și franciscani, Sfîntul Dominic fiind înmormîntat la Bologna și Sfîntul Anton de Padova, firește, la Padova. Relațiile cu Bizanțul sînt o temă relevantă, evident, pentru vizita la Ravenna, dar și pentru Bologna și Padova, care dețin cîte o icoană de origine bizantină, așa-zis pictată de Sfîntul Luca. Pe Dante Aligheri îl vom întîlni atît la Ravenna, unde este înmormîntat, cît și în frescele din basilica San Petronio.

***

Copiii cu vârste de peste 12 ani sunt bineveniți dacă sunt cuminți, le plac muzeele și au rezistență la mersul pe jos.

Pentru aranjamentele de cazare și avion, fiecare cursant se va ocupa individual. Pentru a vă veni în ajutor, vă propunem colaborarea cu agenția cu care am organizat multe dintre călătoriile noastre. Dacă sunt doritori pentru o ofertă de la agenție, vă rog să ne scrieți un email pe adresa [email protected] 

***

Data limită pentru înscriere și confirmare este 10 iunie. Pentru înscriere este necesară plata onorariului. 

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Biroului Casei SRL și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport. Suma afișată include toate taxele și TVA. 

În cazul în care vor apărea modificări ale datelor călătoriei (programul de zbor), vom anunța din timp.

224 Cantonament De Studiu În Italia Instagram

Lector
iulie 2023
Data începerii
12 iul 2023
Curs cu participare fizică
Italia
Ziua
miercuri
Număr întâlniri
5
Ora de începere
12:00
Durata
40h
Onorariu total, TVA inclus
5.00000 lei

Casa Paleologu pentru copii: Lupoaica și gemenii sau despre începuturile Romei

Cursul online durează două ore și este gândit pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 si 12 ani. 

Ați auzit vreodată povestea celor doi frați bebeluși hrăniți de o lupoaică? Sau poate i-ați văzut statuia, care poate fi admirată în mai multe orașe din România. Acea statuie are în spate o poveste foarte interesantă și vorbește despre nașterea celei mai faimoase capitale europene: Roma.

În acest curs, vom descoperi cine sunt gemenii, cum de au ajuns să fie hrăniți de o lupoaică și ce rol au avut ei în întemeierea Romei. Dar partea și mai frumoasă este aceasta: cursul nostru va fi bazat pe texte în limba latină, pe care voi le veți putea înțelege fără să fi studiat niciodată latina!

Dacă doriți să descoperiți povești fascinante, o limbă veche minunată din care s-a născut limba noastră maternă, cuvinte noi care vă vor îmbogăți vocabularul de-i veți uimi pe învățători și profesori, atunci vă invităm să participați la acest curs. Amuzamentul garantat!

 • Cursul va avea loc în data de 15 iulie, de la ora 10 (ora României).
 • Cursul se adresează adolescenților cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Ne dorim ca oaspeții de la curs să se conecteze de pe un device dotat cu cameră video și microfon. 
 • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua desfășurării cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.
Lector
iulie 2023
Data începerii
15 iul 2023
Curs online
webinar
Ziua
sâmbătă
Număr întâlniri
1
Ora de începere
10:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
15000 lei

Școală de vară pentru elevi: Ce înseamnă să fii liber?

Perioada desfășurării va fi 7 - 12 august

Programul primei școli de vară a lui Joshua va fi relaxat și interactiv, elevii vor avea oportunitatea de a-și îmbunătăți cunoștințele teoretice și de a petrece timp în natură, într-o drumeție ce va completa experiența educațională. Vom pune accent pe dezbatere și argumentare. Cunoștințele în avans nu sunt obligatorii, cel mai important lucru este dorința de învățare.

Nu există nimic mai minunat decât a fi liber, spune Tocqueville, și tot el afirmă că nu este nimic mai dificil decât învățarea libertății. Și totuși, cum arată un om liber, o societate liberă, o minte liberă? 

Întregul program al școlii de vară va fi centrat în jurul ideii de libertate. Vom începe cu modul în care înțelegeau anticii acest concept. Vom discuta, deci, despre greci și romani și societățile lor. Apoi vom vedea cum va fi înțeleasă libertatea în creștinismul timpuriu și în epocă medievală, dar și ideea de liber arbitru și predestinare la reformatori. O serie de gânditori din epoca modernă ne vor servi drept călăuze pentru a înțelege libertatea individuală, în societate, dar și ce înseamnă libertatea politică. Secolele XIX și XX ne vor ajuta să înțelegem mai bine tensiunea dintre libertate și egalitate. Bineînțeles că nu vom omite să discutăm și despre problema sclaviei, un fenomen prezent încă din cele mai vechi timpuri ale omenirii. Vom viziona filme specifice, vom citi texte consacrate, vom ține discursuri și vom avea dezbateri.

Cursurile se adresează elevilor și liceenilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. Școala de vară se va desfășura la Schubz, în Râșnov - https://schubz.ro/. Vom sta împreună la Pensiunea Rem's.  

Onorariul de 2000 de lei include numai cursul, nu și celelalte costuri. 

Școala de vară va fi confirmată de îndată ce vom avea minimum 10 participanți înscriși. Dacă doriți să participați, înscrieți-vă. Nu e nevoie să achitați pe loc.

Preţul de cazare pentru 1 persoană pe tot parcursul taberei este următorul:

 • în cameră dublă inclusiv mic dejun: 665 de lei/persoană (două persoane cazate în cameră)
 • în cameră triplă inclusiv mic dejun: 635 de lei/persoană (trei persoane cazate în cameră)

Mesele de prânz și cină, precum și pauzele de desert și fructe (în regim catering la Schubz) sunt un total de 165 de lei/zi/persoană. Am notat și preferințele celor care au probat deja meniurile noastre.

Aceste tarife sunt disponibile doar pentru toate cele 5 nopţi și numai pentru cursanţii Casei Paleologu. Transportul nu este inclus, participanții vor ajunge la pensiune pe cont propriu.

Programul (orientativ):

Începem cursul luni, 7 august, la ora 18.00 

marți, 8 august

 • 8:00 – 9:00 - Mic dejun
 • 9:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai și gustări
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 16:30 - Timp liber
 • 16:30 – 18:30 - Film
 • 18:30 - Cina

miercuri, 9 august

 • 8:00 – 9:00 - Mic dejun
 • 9:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai și gustări
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 16:30 - Timp liber
 • 16:30 – 18:30 - Film
 • 18:30 - Cina

joi, 10 august

 • 8:00 – 9:00 - Mic dejun
 • 9:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai și gustări
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 18:30 - drumeție
 • 18:30 - Cina

vineri, 11 august

 • 8:00 – 9:00 - Mic dejun
 • 9:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai și gustări
 • 13:30 – 15:00 - Prânz
 • 15:00 – 16:30 - Timp liber
 • 16:30 – 18:30 - Film
 • 18:30 - Cina

saâmbătă, 12 august

 • 8:00 – 9:00 - Mic dejun
 • 9:00 – 13:30 - Curs + pauză de ceai
 • 13:30 – 15:00 - Prânz

Final de program, plecare spre casă.

243 Cartolina Școala De Vară Pentru Elevi a Casei Paleologu Ce Înseamnă Să Fii Liber Instagram

Lector
august 2023
Data începerii
07 aug 2023
Curs cu participare fizică
Râșnov
Ziua
luni
marți
miercuri
joi
vineri
sâmbătă
Număr întâlniri
6
Ora de începere
18:00
Durata
36h
Onorariu total, TVA inclus
2.00000 lei

Concediu de studiu la Cincșor: Război și pace

Război și pace este, fără doar și poate, una dintre cele mai mari capodopere ale literaturii universale. Aveam nevoie de un Cincșor ceva mai lung pentru a explora așa cum se cuvine acest imens roman. Pe lîngă firul narativ și galeria personajelor, vom discuta marile teme abordate de Tolstoi: dragostea, căsătoria, prietenia, moartea, aristocrația, monarhia, filozofia istoriei, epopeea napoleoniană, francmasoneria, liberalismul.

***

Numărul maxim de persoane pe care le primim este 20. Cursul se va desfășura în intervalul 14 - 18 august 2023.

Vom fi cazați la Casa de oaspeţi Cincşor, Cincşor nr. 212, jud. Braşov/Transilvania/România, e-mail: [email protected], Tel. 0744373090. 

Micul dejun este inclus în prețul cazării, iar prânzul și cina se rezervă separat. 

*Celelalte costuri sunt trecute mai jos și nu revin Casei Paleologu.

Preţul (orientativ) pentru cazare pentru 1 persoană pentru cele 4 nopți este următorul:

 • în cameră dublă mare inclusiv mic dejun: 180 EURO (două persoane cazate în cameră)
 • în cameră dublă mică inclusiv mic dejun: 160 EURO (două persoane cazate în cameră)
 • în cameră single mare inclusiv mic dejun: 320 EURO
 • în cameră single mică inclusiv mic dejun: 280 EURO

Aceste tarife sunt disponibile numai pentru toate cele 4 nopţi, numai pentru cursanţii Casei Paleologu.

Prânzul și cina se rezervă separat, pentru cei interesați. Prețul total pentru cele două zile este de 188 EUR (mesele de marți, miercuri, joi și cafeaua și băuturile naturale în pauze. Preţurile nu includ băuturi alcoolice). (+18 EUR dacă doriți și prânz vineri).

Programul:

Începem cursul marți la ora 9:30.

 • 8.30 – 9.30 - Mic dejun
 • 9.30 – 13.30 - Curs (3 ore) + pauză de cafea
 • 13.30 – 14.30 - Prânz
 • 14.30 – 16.00 - Timp personal
 • 16.00 – 19.00 - Continuarea cursului (2 ore și jumătate), pauză de cafea pe la 17.
 • 19.00 - Cina

Miercuri

 • 8.30 – 9.30 - Mic dejun
 • 9.30 – 13.30 - Curs (3 ore) + pauză de cafea
 • 13.30 – 14.30 - Prânz
 • 14.30 – 16.00 - Timp personal
 • 16.00 – 19.00 - Continuarea cursului (2 ore și jumătate), pauză de cafea pe la 17.
 • 19.00 - Cina

Joi

 • 8.30 – 9.30 - Mic dejun
 • 9.30 – 13.30 - Curs (3 ore) + pauză de cafea
 • 13.30 – 14.30 - Prânz
 • 14.30 – 16.00 - Timp personal
 • 16.00 – 19.00 - Continuarea cursului (2 ore și jumătate), pauză de cafea pe la 17.
 • 19.00 - Cina

Vineri

 • 8.30 – 9.30   - Mic dejun
 • 9.30 – 13.00 - Continuarea cursului (3 ore) cu pauză de checkout pe la ora 11+ pauză de cafea
 • Facem checkout la ora 11, în pauză
 • 13.00 – 14.00 - Prânz
Lector
august 2023
Data începerii
15 aug 2023
Curs cu participare fizică
Cincșor
Ziua
marți
miercuri
joi
vineri
Număr întâlniri
4
Ora de începere
09:00
Durata
25h
Onorariu total, TVA inclus
2.80000 lei

Renașterea nordică la Gent, Bruges, Anvers: Călătorie studioasă în Belgia flamandă

Vă propunem această călătorie studioasă în Belgia, în perioada 23-27 august. Termenul limită de înscriere este 15 iunie 2023. 

Apogeul Evului Mediu, Renașterea nordică, apariția Europei moderne: toate acestea pot fi studiate în provincia belgiană Flandra. Aceasta s-a bucurat de o enormă prosperitate și a acumulat comori culturale și artistice uimitoare. Secretul acestui succes este urbanizarea timpurie, însoțită de modernizarea economiei. În secolul XV, de pildă, teritoriile acestea aveau o concentrație urbană mai mare decât Italia, ele urmând să fie depășite peste câteva secole doar de mai tânăra vecină de la nord, Olanda.

Călătoria noastră ne va purta prin Gent, Bruges, Anvers și ne va invita să discutăm despre arta flamandă, despre apariția umanismului și despre istoria și conflictele politice care au iradiat din acest centru civilizațional pentru a modela Europa. Ne vom întâlni cu Jan van Eyck, Hieronymus Bosch, Erasmus, Rubens și mulți alții aflați la intersecția dintre cultura catolică, reprezentată de stăpânirea burgundă iar apoi habsburgică, și cea nordică, contestatoare, care va iniția reforma.

***

În cazul în care nu se întrunesc 15 persoane în acest grup, putem face călătoria, dar vom recalcula onorariul de curs în consecință, în funcție de numărul de locuri ocupate. Onorariul afișat este calculat pentru un grup de minimum 15 persoane și poate suferi modificări în cazul în care numărul de înscriși este mai mic.

Copiii cu vârste de peste 12 ani sunt bineveniți dacă sunt cuminți, le plac muzeele și au rezistență la mersul pe jos.

Aceasta este o propunere, vă rugăm să nu achitați deocamdată.

Costurile suplimentare (cazare hotel 4* și zbor) ajung momentan la aproximativ 900 EUR cu cazare în cameră single și zbor fără bagaj de cală.

Acestea pot suferi modificări.

***

Data limită pentru pre-înscriere și confirmare este 15 iunie. Pentru pre-înscriere nu este necesară plata onorariului. Suma aferentă va fi solicitată numai după ce vom confirma călătoria. 

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Biroului Casei SRL și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport. Suma afișată include toate taxele și TVA. 

În cazul în care vor apărea modificări ale datelor călătoriei (programul de zbor), vom anunța din timp.

Lector
August 2023
Data începerii
23 aug 2023
Curs cu participare fizică
Belgia
Ziua
miercuri
joi
vineri
sâmbătă
duminică
Număr întâlniri
3
Ora de începere
12:00
Durata
24h
Onorariu total, TVA inclus
4.80000 lei

Călătorie de studiu în Grecia

Vă propunem o călătorie de studiu, pe perioada 17 - 23 septembrie 2023. Termenul limită de înscriere este 15 august 2023.

A vedea locurile importante ale vieții politice, religioase și culturale din Atena –Acropola, Agora, Areopagul,  Pnyxul, Kerameikos etc.- schimbă cu totul perspectiva asupra textelor literare, filozofice și istorice pe care le studiem la Casa Paleologu. Cînd citești o tragedie de Sofocle sau o comedie de Aristofan, e important să vezi unde era jucată și unde se situa exact teatrul lui Dionysos. Cînd citești un discurs de Pericle, Alcibiade sau Demostene, e foarte util să vizualizezi cum era spațiul atîtor agitații politice. Cînd citești pe Platon, Xenofon sau Aristotel, ajută mult să-ți imaginezi pe unde umbla Socrate sau să îți dai seama unde se aflau Academia și Liceul. Pentru a înțelege identitatea ateniană e esențial să conștientizezi încărcătura unor temple precum Parthenonul, Erecheteionul, sanctuarul lui Hephaistos din Agora, al lui Poseidon de la Sounion sau al Demetrei și Persephonei de la Eleusis.

Călătoria noastră de studiu va include, așadar, vizite ale siturilor și muzeelor importante din Atena, precum și excursii la Eleusis, Sounion și Delfi. Cursurile vor avea loc la fața locului: pe Acropolă, în Agora, în adunarea poporului și în celelalte locuri pe care le vom vizita. Vom citi și discuta texte relevante legate de fiecare dintre aceste locuri.

În cazul în care nu se întrunesc 15 persoane în acest grup, putem face călătoria, dar vom recalcula onorariul de curs în consecință, în funcție de numărul de locuri ocupate. Onorariul afișat este calculat pentru un grup de minimum 15 persoane și poate suferi modificări în cazul în care numărul de înscriși este mai mic.

Copiii cu vârste de peste 12 ani sunt bineveniți dacă sunt cuminți, le plac muzeele și au rezistență la mersul pe jos.

Aceasta este o propunere, vă rugăm să nu achitați deocamdată.

Costurile suplimentare (cazare hotel 4* și zbor) ajung momentan la aproximativ 950 EUR cu cazare în cameră single și zbor fără bagaj de cală. Vomm reveni cu o ofertă de la agenția cu care colaborăm. 

Acestea pot suferi modificări.

***

Vom sta la Atena de pe 17 până pe 23 septembrie 2023. Sunt șase nopți. Numărul total de ore de predare este de cel puțin 40. 

Data limită pentru pre-înscriere și confirmare este 15 august. Pentru pre-înscriere nu este necesară plata onorariului. Suma aferentă va fi solicitată numai după ce vom confirma călătoria. 

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Biroului Casei SRL și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport. Suma afișată include toate taxele și TVA. 

În cazul în care vor apărea modificări ale datelor city-break-ului (programul de zbor), vom anunța din timp.

Suma afișată include toate taxele și TVA. 

Lector
Septembrie 2023
Data începerii
17 sep 2023
Curs cu participare fizică
Athena
Ziua
duminică
luni
marți
miercuri
joi
vineri
sâmbătă
Număr întâlniri
5
Ora de începere
12:00
Durata
40h
Onorariu total, TVA inclus
5.20000 lei

Școala superioară de cadre: leadership, followership și virtuți esențiale

Programul format din întâlniri online este dedicat liderilor din organizații, antreprenorilor și managerilor, celor care sunt la cârma unor grupuri numeroase de oameni care lucrează împreună. 

În urma înscrierii pe site, vă rugăm să ne transmiteți CV-ul dumneavoastră la adresa [email protected] 

Plata onorariului se poate face cu taxa de înscriere de 4875 de lei, apoi plățile pot fi făcute lunar, câte 3333 lei. Sumele sunt exprimate în lei și conțin TVA 19%.

Ca să avem organizații funcționale, care se mișcă în direcțiile dorite și care se adaptează la condițiile actuale, avem nevoie de leadership și de followership. Orice manager sau antreprenor are nevoie de echipă, adică de followeri, deci are nevoie de modele, de lecții de management și de followership. Are nevoie și să știe să se exprime, să vorbească, să motiveze, să explice, să mobilizeze. Ca să putem conduce avem nevoie să gândim logic și să luăm rapid decizii care îi afectează pe ceilalți.

Programul include pregătire în:

 • Retorică (în corporateză, public speaking) - exemple, exerciții, teorie
 • Dialectică (foarte des am auzit-o numită critical thinking) - exemple, teorie, exerciții
 • Modele de leadership aplicat, studii de caz
 • Followership 

Adaptat mentalității românești, dar și feluritelor particularități ale națiilor occidentale, programul Casei Paleologu propune în același timp o abordare relaxată și bine documentată, presărată cu discuții din experiența proprie a lectorului și oaspeților cursului. Abordare relaxată pentru că programul nu este strict, însă are ca borne principale leadership-ul, văzut în mod critic și foarte sincer, followership-ul, ca o condiție sine qua non a leadership-ului, precum și virtuțile esențiale, alese pe sprânceană pentru a fi analizate.

La ce ajută cele de mai sus? Capacitatea de sinteză a informațiilor, gândire logică, raționament, analiză simultană de elemente multiple, în multiple medii, cu actori imprevizibili, abilitate decizională, alegeri asumate, abilități din lumea reală care contribuie la o viață echilibrată în business.

Vom începe pe data de 28 septembrie și ne vom vedea online aproape în fiecare săptămână, câte două ore, în serile de miercuri, de la ora 19. Am inclus două ateliere de weekend de câte o zi pentru retorică și gândire critică, tutoriale față în față cu lectorii cel puțin o dată cu fiecare participant sau la cerere - le vom stabili pe parcurs. Programul se încheie pe 13 decembrie 2023.

Lectorii vor avea invitați pe care îi vom anunța pe parcursul perioade de înscrieri.

Numărul maxim de oaspeți în acest program este de 20 persoane. 

Descrierea pe larg se găsește aici.

Lector
Sesiunea 2023
Data începerii
27 sep 2023
Curs online
webinar
Ziua
miercuri
Număr întâlniri
13
Ora de începere
19:00
Durata
45h
Onorariu total, TVA inclus
14.87500 lei

City break studios la Paris pentru începători

În trecut am organizat vizite tematice la Paris și, fără îndoială, o vom face în continuare. De data asta, însă, vă propun o călătorie de studiu care să pună în evidență extraordinara varietate a Parisului din evul mediu pînă în prezent. Vom vizita cîteva muzee celebre (Orsay, Cluny, Marmottan, Carnavalet), cîteva biserici splendide (Saint-Germain-des-Prés, Saint-Séverin, Saint-Eustache), cîteva cartiere istorice (Marais, Quartier Latin, Montmartre). Vă invit să flanăm împreună prin Paris și să descoperiți sau să revedeți locuri și monumente care îmi sînt dragi din orașul meu preferat.

Vă propunem un city break studios în Paris, pe perioada 18 - 22 octombrie. 

* În cazul în care nu se întrunesc 15 persoane în acest grup, vom face călătoria, dar vom recalcula onorariul de curs în consecință, în funcție de numărul de locuri ocupate. Onorariul afișat este calculat pentru un grup de minimum 15 persoane și poate suferi modificări în cazul în care numărul de înscriși este mai mic.

Datele desfășurării city break-ului studios sunt 18 - 22 octombrie 2023. 

Data limită pentru pre-înscriere și confirmare este 17 august. Pentru pre-înscriere nu este necesară plata onorariului. Suma aferentă va fi solicitată numai după ce vom confirma călătoria. 

Vom sta la Paris de pe 18 până pe 22 octombrie 2023. Sunt patru nopți. Numărul total de ore de predare este de cel puțin 22. 

Costurile suplimentare (cazare 4* și zbor) ajung, în acest moment, la aproximativ 800 EUR și pot suferi modificări.

Copiii cu vârste de peste 12 ani sunt bineveniți dacă sunt însoțiți, au exercițiu la mers pe jos și la vizitat muzee.

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Biroului Casei SRL și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport. Suma afișată include toate taxele și TVA. 

În cazul în care vor apărea modificări ale datelor city-break-ului (programul de zbor), vom anunța din timp.

Lector
Octombrie 2023
Data începerii
18 oct 2023
Curs cu participare fizică
Paris
Ziua
miercuri
joi
vineri
sâmbătă
duminică
Număr întâlniri
3
Ora de începere
18:00
Durata
25h
Onorariu total, TVA inclus
4.70000 lei

Granada și Cordoba: Voiaj în Renașterea Islamică

Vă propunem această călătorie studioasă în Spania, în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie. Termenul limită de înscriere este 15 iulie 2023. Oaspeții care ne vor însoți în călătorie vor putea participa la cursul lui Alec Bălășescu despre istoria musulmanilor din Europa gratuit. Puteți verifica datele cursului aici.

Înainte de Renașterea cunoscută nouă a fost Renașterea Islamică. Cu centre de știință și cultură legate în rețeaua care se întindea din India până în Peninsula Iberică, aceasta e responsabilă nu doar de păstrarea și transmiterea peste secole a filosofiei antice grecești către Europa care o uitase, ci și de inventarea limbajului matematic, a astronomiei moderne și chiar al algoritmilor. 

Andaluzia păstrează intacte vestigii ale acestei perioade. Casa Paleologu vă invită la o vizită ghidată de antropologul Alec Bălășescu și Theodor Paleologu la Cordoba și Granada pentru a descoperi împreună bogăția moștenirii Islamice și interferențelor civilizationale din Europa. Vom vizita nu doar AlHambra în Granada și Moscheea și observatorul din Cordoba, dar și Cartierul Evreiesc, Basilica San Juan de Dios sau Alcázar de los Reyes - fost sit al inchiziției printre altele.

Excursia va avea loc între 28 noiembrie și 3 decembrie detalii ale itinerariului urmând să fie anunțate pe site.

***

În cazul în care nu se întrunesc 15 persoane în acest grup, putem face călătoria, dar vom recalcula onorariul de curs în consecință, în funcție de numărul de locuri ocupate. Onorariul afișat este calculat pentru un grup de minimum 15 persoane și poate suferi modificări în cazul în care numărul de înscriși este mai mic.

Copiii cu vârste de peste 12 ani sunt bineveniți dacă sunt cuminți, le plac muzeele și au rezistență la mersul pe jos.

Aceasta este o propunere, vă rugăm să nu achitați deocamdată.

Costurile suplimentare (cazare hotel 4* și zbor) ajung momentan la aproximativ 900 EUR cu cazare în cameră single și zbor fără bagaj de cală.

Acestea pot suferi modificări.

***

Data limită pentru pre-înscriere și confirmare este 15 iunie. Pentru pre-înscriere nu este necesară plata onorariului. Suma aferentă va fi solicitată numai după ce vom confirma călătoria. 

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Biroului Casei SRL și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport. Suma afișată include toate taxele și TVA. 

În cazul în care vor apărea modificări ale datelor călătoriei (programul de zbor), vom anunța din timp.

Lector
decembrie 2023
Data începerii
29 noi 2023
Curs cu participare fizică
Granada și Cordoba
Ziua
miercuri
joi
vineri
sâmbătă
duminică
Număr întâlniri
3
Ora de începere
12:00
Durata
23h
Onorariu total, TVA inclus
4.80000 lei