Întrebări frecvente

 • Casa Paleologu este o instituţie acreditată?
  Casa Paleologu este o instituţie absolut independentă care nu este acreditată de către Ministerul Educaţiei şi nici nu-şi doreşte acest lucru.
 • Participanţii primesc diplome?
  Nu dăm note şi nici diplome recunoscute. Diplomele de participare, pe care le eliberăm la cerere, nu au decît o valoare afectivă şi simbolică.
 • Ce vîrstă sau ce studii trebuie să am ca să mă pot înscrie la cursurile Casei Paleologu?
  Nu există condiţii de vîrstă sau de studii prealabile. Din punct de vedere statistic, majoritatea cursanţilor noştri sînt persoane active între 30 şi 50 de ani, dar vin de asemenea elevi, studenţi şi pensionari. Credem cu tărie în binefacerile diversităţii şi amestecului de vîrste, profesii şi formaţii diferite.
 • Ce condiţii trebuie să îndeplinesc ca să fiu acceptat(ă) la cursurile Casei Paleologu?
  Singura condiţie esenţială este dorinţa de a învăţa, de a parcurge materialele de curs şi de a participa activ la discuţii. Scopul nostru este de a crea o comunitate bazată pe plăcerea lecturii şi conversaţiei, iar cursurile sînt adesea urmate de cîte o cină la restaurantele din cartier.
 • Ce formalităţi trebuie să îndeplinesc ca să mă înscriu la cursuri?
  Evităm prea multele formalităţi. Vă puteţi înscrie completînd formularul de participare ce există în fiecare pagină de curs.