„Mi se pare esențială învățarea activă prin discursuri, dezbateri, teatru, creativitate artistică. Vizionarea de filme, vizitarea de muzee, călătoriile în străinătate au și ele un rol formator extraordinar. Materiile științifice n-ar fi cîtuși de puțin neglijate, ci puse în legătură cu studiul istoriei și preocuparea pentru propria bunăstare. Biologia, bunăoară, trebuie să pornească  de  la  grija  pentru  sănătate,  economia  și  dreptul  de  la  nevoia  de  a  face  față societății în care trăim. Cînd spun că trebuie început cu filozofia, retorica și limbile clasice, nu  înseamnă  deloc  că  ignor  lumea  contemporană. Dimpotrivă, văd în ele extraordinare avantaje comparative care te echipează pentru provocările vieții” - Theodor Paleologu

La Casa Paleologu, pentru a promova educația continuă și neîntreruptă de la o vârstă fragedă, organizăm diferite proiecte pentru copii: cursuri, ateliere practice, deplasări studioase. Prin ele, ne dorim să transformăm educația în obișnuință, ceva firesc și natural. Ne dorim, totodată, să ne îndeplinim responsabilitatea de-a transmite mai departe generațiilor viitoare idei, fapte și abilități.

Pe lângă cursurile desfășurate online și în salonul Casei Paleologu, vara aceasta ne vom muta o parte din activitățile dedicate tinerilor în Râșnov. Școlile de vară reprezintă o oportunitate atât pentru noi, deoarece astfel continuăm tradiția familială prin care promovăm dezvoltarea completă a celor tineri, cât și pentru copiii în plină formare care doresc să deprindă noi cunoștințe prin activități adaptate intereselor și nevoilor lor. 

Logo Casa Paleologu Pentru Copii Si Adolescenti