Termeni și condiții 

Fundația Paleologu, persoană juridică cu sediul în București, Sector 2, Str. Armenească, nr. 34, CIF RO33776750, denumită „Fundația”, are calitatea de asociat în cadrul societății Biroul Casei SRL persoană juridică cu sediul în municipiul București, Sector 2, Str. Armenească, nr.34 demisol, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J40/12343/2013, CIF RO32322772, denumită “Biroul Casei”. 

Atât Fundația, cât și Biroul Casei utilizează în comun aceeași marcă, Casa Paleologu, sub denumirea căreia vor fi identificate în cele ce urmează.

Fundația și Biroul Casei utilizează în comun domeniile de internet www.paleologu.ro și www.paleologu.com și colaborează în activitatea lor curentă, lucrează împreună în cadrul unor proiecte comune pe care le vor concepe și desfășura în conformitate cu scopul și obiectul de activitate al fiecăreia dintre ele.

Fundația desfășoară activități specifice de editură, precum și toate activitățile non-profit prevăzute în obiectul său de activitate, cum este, de exemplu, activitatea de acordare a unor burse pentru elevi și studenți, iar Biroul Casei desfășoară activitățile de organizare a unor evenimente și cursuri online și offline, cum sunt webinariile și seminariile destinate publicului larg.

Politica de utilizare a site-ului

Vizitarea, folosirea sau vizualizarea pe site-ul www.paleologu.com implică acceptarea de către dumneavoastră, în calitate de utilizator, a condiţiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos.

Pentru folosirea în bune condiţii a site-ului, vă recomandăm să citiţi cu atenţie Termenii şi Condiţiile de mai jos.

Domeniile www.paleologu.com și www.paleologu.ro sunt administrate de BIROUL CASEI S.R.L.,  persoană juridică cu sediul în municipiul București, Sector 2, Str. Armenească, nr.34, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J40/12343/2013, CIF:32322772, denumită în continuare „administratorul site-ului” sau „Casa Paleologu”.

Ne rezervăm dreptul de a efectua modificări ale acestor Termeni şi Condiţii precum şi orice modificări site-ului www.paleologu.com fără o notificare prealabilă a persoanelor care îl utilizează.

Dumneavoastră aveți acces permanent la termenii şi condiţiile pentru utilizarea serviciilor site-ului, pentru a le putea consulta în orice moment.

Accesând pagina Termeni şi Condiţii, puteţi citi întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor prevederi.

Informații personale

Când prin intermediul prezentului site vă sunt solicitate informații, aceasta are ca scop identificarea dumneavoastră sau posibilitatea de a vă contacta. 

Natura informațiilor solicitate se referă în special la date personale (nume, adresă, numere de telefon), adresa de e-mail, modul în care sunt utilizate sau intenționează să fie utilizate produsele și/sau serviciile Casei Paleologu, dar poate include și alte informații aflate în strânsă legătură cu utilizarea serviciilor și/sau produselor solicitate.

Casa Paleologu va păstra confidenţialitatea acestor informaţii.

Cu scopul de a răspunde mai bine nevoilor și întrebărilor utilizatorilor site-ului, informațiile solicitate prin intermediul acestui site vor face obiectul unei stocări și prelucrări electronice.

Administratorul site-ului declară următoarele:

  •       va depune toate eforturile rezonabile pentru realizarea scopului site-ului;
  •       va depune toate eforturile (din punct de vedere tehnic sau de altă natură) pentru funcţionarea în bune condiţii a site-ului; cu toate acestea, pot exista întreruperi în funcţionare, sau imposibilităţi de accesare de către Utilizatori, pe o perioadă nedeterminată de timp, din orice motive;
  •       pe măsura apariţiei unor situaţii noi de orice natură ce impun acest lucru, Administratorul poate modifica condiţiile şi termenii de utilizare.

Drepturile de autor (Copyright)

Întregul conţinut al site-ului www.paleologu.com, incluzând, texte, imagini, grafice, elemente de grafică web, scripturi şi orice alte date, este proprietatea Biroului Casei şi este protejat conform Legii drepturilor de autor şi legilor privind dreptul de proprietate intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente de pe site-ul www.paleologu.com, sau a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legilor în vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuală puteţi folosi adresa de mail [email protected].

Informațiile prezente pe Casa Paleologu sunt de interes general și sunt puse la dispoziția utilizatorilor în mod gratuit. Puteți copia și tipări conținutul paginii pentru folosința dumneavoastră personală, fără intenții comerciale. În orice alte situații, conținutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat sau exploatat fără consimțământul explicit al reprezentanților Casei Paleologu

Neangajarea răspunderii

Conținutul informațiilor se referă la descrierea într-un anumit grad de detaliere a activităților, produselor și serviciilor Casei Paleologu.

Casa Paleologu nu va acorda nici o garanție referitoare la:

– evitarea utilizării anevoioase sau întreruperii în utilizare a site-ului;

– neafectarea în sens negativ a altor sisteme prin utilizarea site-ului;

– inexistența pe site-ul pus la dispoziție a virușilor sau alte componente care ar putea dăuna utilizatorilor.

Casa Paleologu nu poate garanta ca prezentele pagini nu conțin erori și asigură că va depune toate diligențele pentru realizarea unei informări corecte și remedierea eventualelor erori.

Politica de facturare, plată și livrare

Obligaţiile dumneavoastră la înregistrare

Pentru a putea cumpăra de pe www.paleologu.com, trebuie să introduceţi datele dumneavoastră pe site-ul nostru.

În utilizarea serviciului, declaraţi că veţi furniza informaţii reale, corecte, actuale şi complete despre dumneavoastră.

În situaţia în care considerăm că această obligaţie a fost încălcată, ne rezervăm dreptul de a vă bloca  accesul la utilizarea serviciului, pe perioadă determinată sau nedeterminată, fără nicio notificare prealabilă.

www.paleologu.com permite cumpărarea participării la cursuri/evenimente de către cetățeni străini, cu condiția ca aceștia să poată participa la sediul unde au loc cursurile/evenimentele, în cazul în care acestea nu se țin în sistem online.

Casa Paleologu/Fundaţia Paleologu/SC Biroul Casei SRL îşi rezervă drepturile de a-şi selecta participanţii la cursuri. În cazul în care Fundaţia Paleologu nu doreşte să primească un participant, va transmite acest lucru participantului respectiv.

Preţ şi modalităţi de plată

Preţurile prezentate includ taxele fiscale. Persoana juridică ce deţine acest site este plătitoare de TVA.

Preţul de achiziţie prezentat pe factura va fi acelaşi cu cel prezentat pe site la momentul achiziţiei, preţ la care nu se adăugă costuri de livrare.

Plata onorariilor menţionate în fiecare tabel de pe paginile de descriere ale cursurilor se poate face în numerar, prin transfer bancar sau prin card, după cum urmează:

1) Plata în numerar la oricare dintre sucursalele Băncii Transilvania, specificând datele contului nostru menţionate mai jos.

2) Plata prin transfer bancar, specificând aceleaşi date.

3) Plata securizată prin card, direct prin site.

Datele contului sunt următoarele:

Titular: SC BIROUL CASEI SRL

Cont IBAN: RO28BTRLRONCRT0229011303

Deschis la Banca Transilvania, sucursala Magheru

Plata se face în avans, cu minimum 10 zile lucrătoare înainte de data de începere a cursurilor. Dacă această condiţie nu este respectată, nu putem garanta păstrarea locului rezervat.

În cazul în care vă răzgândiţi, vă rugăm să ne anunţaţi prin email cu minimum 10 zile lucrătoare înainte de începerea cursului pentru care aţi optat. În aceste condiţii, suma achitată vă va fi returnată integral.

Pentru orice călătorie în afara orașului București, fie ea în țară sau în străinătate, plata trebuie realizată parțial sau total cu 45 de zile înainte de data plecării în călătorie. 

Casa Paleologu, SC BIROUL CASEI SRL sau FUNDAȚIA PALEOLOGU își rezervă dreptul de a selecta clienții care vor putea participa în aceste călătorii de studiu. Respectarea condițiilor comerciale, a personalului, partenerilor și angajaților este unul dintre criteriile ce vor fi luate în calcul.

Pentru călătoriile de studiu, este posibil ca participarea la curs să fie condiționată de plata unor sume ce variază în funcție de locul și locurile vizitate. Acestea constituie costuri adiacente ce vor fi comunicare clienților înainte de desfășurarea călătoriei. Din considerente logistice, există posibilitatea ca participarea să fie condiționată de alte elemente ce vor face parte din oferta finală ce va fi comunicată clienților prin intermediul agentului turistic agreat. Nerespectarea condițiilor comerciale poate duce la neacceptarea participării persoanei la a face parte din respectiva călătorie.

În cazul nerespectării condițiilor de participare transmise prin email, organizatorul poate să revină cu solicitări de achitare a unor sume ce acoperă serviciile deja achitate direct sau prin intermediul partenerilor.

Casa Paleologu nu poate fi făcută răspunzătoare pentru pachetele turistice achiziționate sau rezervate pe cont propriu, în cazul în care cursul se anulează sau participarea este condiționată de pachet complet (zbor, cazare, curs, transferuri, etc).

Anularea participării la astfel de călătorii cu mai puțin de 45 de zile calendaristice înainte de data plecării presupune nereturnarea onorariului achitat pentru curs.

Condiții de plată pentru călătorii:

- 50 % la momentul rezervării ferme

- 50 % cu cel puțin 30 de zile înaintea datei de plecare.

În cazul în care vă răzgândiţi, vă rugăm să ne anunţaţi scris, prin email, cu 45 de zile înainte de data începerii cursului. Onorariul va putea fi returnat numai în acest caz.

Politica de returnare a onorariilor achitate

1) dacă v-aţi înscris la un curs, aţi achitat şi anunţaţi retragerea de pe lista de participanţi cu 10 zile lucrătoare înainte de începerea cursurilor, suma vă este returnată integral, în termen de 15 zile lucrătoare din momentul în care ne-aţi notificat;

2) dacă anunţaţi cu mai puţin de 10 zile lucrătoare înainte de începerea cursului, suma nu este returnabilă. Vom face tot posibilul să găsim un înlocuitor pentru acest loc, eventual ne puteţi ajuta în acest sens. Dacă găsim un înlocuitor, vă vom returna suma; 

3) dacă anunţaţi retragerea după începerea cursului, suma achitată ca onorariu nu este returnabilă. În cazul în care doriţi retragerea de la un curs şi transferarea sumei aferente onorariului în contul participării la un alt curs, vom discuta punctual.

4) în cazul atelierelor, al cursurilor ce au un număr fix de locuri şi retragerea unui participant de la curs se întâmplă cu cel mult 10 zile înaintea cursurilor, sumele achitate nu vor putea fi returnate, iar onorariul achitat nu va putea fi direcţionat către un alt curs.

5) onorariile achitate nu sunt returnabile în niciun fel în cazul în care nu reuşiţi să ajungeţi la toate întîlnirile incluse într-un curs.

6) în cazul călătoriilor de studiu în afara Bucureștiului sau al teritoriului României, onorariile achitate pentru curs pot fi returnate numai dacă anunțul retragerii de la participare a fost făcut cu 45 de zile în avans. Sumele achitate pentru biletele de muzeu, cât și pentru alte aspecte logistice nu pot fi returnate.

Informaţii referitoare la livrare

Livrarea este realizată de îndată ce ați efectuat plata cursului la care v-ați înscris și ați primit email-ul de confirmare a participării la curs. Livrarea este considerată a fi îndeplinită odată ce cursul pe care l-aţi achitat a fost încheiat. Informaţiile privind datele de începere şi durata cursurilor sunt menţionate pe site, pentru fiecare curs în parte.

Înregistrările video

Înregistrarea audio sau video a oricăror cursuri ale Casei Paleologu nu este permisă decât cu acordul scris al administratorului societății. 

Casa Paleologu își menține dreptul de a înregistra audio și/sau video cursurile organizate fie online, fie fizic.

Cursanții care optează la cursuri online care au mai mult de 3 întâlniri au dreptul să primească o înregistrare. Aceia care optează pentru cursuri online care au mai mult de 6 întâlniri, două înregistrări. Vă rugăm să ne anunțați în prealabil sau cel târziu a doua zi după desfășurarea întâlnirii dacă doriți înregistrarea. Link-ul de acces pentru înregistrare va fi valabil maximum 3 zile.

Clauza de responsabilitate privind starea psihică a participanților

  1. Responsabilitatea stării psihice: Organizatorul de cursuri și evenimente nu își asumă responsabilitatea pentru participanții care nu se află într-o stare psihică normală și echilibrată în timpul desfășurării evenimentelor sau cursurilor organizate. Aceasta include, dar nu se limitează la, cazuri în care un participant nu poate avea grijă de el însuși sau pare să fie în pericol de a-și face rău.
  2. Identificarea comportamentului suspect: În cazul în care personalul organizatorului observă că un participant manifestă semne de comportament anormal, dezechilibrat sau periculos, organizatorul își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru a asigura siguranța participantului respectiv și a celorlalți participanți.
  3. Anunțarea autorităților sau a aparținătorilor: În situația în care un participant pare să fie într-o stare care necesită intervenție, organizatorul va informa imediat autoritățile competente (de exemplu, serviciile de urgență) sau persoanele desemnate ca aparținători, pentru a asigura protecția și siguranța participantului.
  4. Exonerarea de responsabilitate: Prin semnarea acestui contract, participantul (sau reprezentantul legal al acestuia) înțelege și acceptă că organizatorul nu poate fi considerat responsabil pentru starea psihică a participantului și pentru eventualele consecințe care rezultă din aceasta. Organizatorul va face tot posibilul să informeze autoritățile competente sau aparținătorii în caz de nevoie, dar nu poate fi tras la răspundere pentru acțiunile sau starea psihică a participantului.

Politica de protecţie a datelor cu caracter personal

Despre GDPR

Probabil că deja ați auzit de noile prevederi ale UE cu privire la modul de colectare și stocare ale Datelor Personale pe care fiecare dintre noi le furnizează online oricărei entități comerciale. Noul Regulament UE 2016/679, pe scurt GDPR,  prevede un proces mai transparent și mult mai sigur de colectare și administrare a datelor personale pe care cu toții le furnizam atunci când tranzacționăm online. 

Mai jos veți găsi o descriere detaliată a datelor pe care le colectăm de la dvs. prin înscriere la newsletter, în scopuri de marketing, dar și ale datelor pe care le colectăm pentru efectuarea de înscrieri la cursuri, participări la evenimente, participări la călătorii de studiu, burse şi altele (executarea contractului). De asemenea vom specifica ce facem cu aceste date și cum puteți avea oricând acces la ele.

Politica de confidenţialitate

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale Casei Paleologu, în calitate de operator de date.

Prezenta Politică are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet www.paleologu.com și a achiziționării serviciilor noastre.

Casa Paleologu prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal exclusiv în cadrul dispoziţiilor legale cu privire la protecţia datelor cu caracter personal, respectiv ale  Regulamentului UE 2016/679 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acest (GDPR), dispoziţiilor Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice și ale Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a GDPR.

În legătură cu solicitările, întrebările ori reclamațiile referitoare la protecţia datelor în cadrul Casei Paleologu puteți să vă adresați Fundației Paleologu sau Biroului Casei SRL din strada Armenească nr. 34, sector 2, București și la adresa de email: [email protected], persoană de contact, Ioana Prândurel, număr de telefon +40 722 277 764.

Scopul prelucrării datelor cu caracter personal

Casa Paleologu prelucrează date cu caracter personal atunci când acestea sunt relevante pentru efectuarea înscrierilor la cursuri, participării dumneavoastră la evenimente, călătorii de studiu, burse sau pentru alte servicii și evenimente.

Casa Paleologu nu promovează SPAM-ul. Orice utilizator sau client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul Casei Paleologu poate opta pentru ştergerea acesteia din baza noastră de date.

Informaţiile pe care ni le furnizaţi vor fi utilizate în scopul pentru care le-aţi furnizat, pentru a administra, a sprijini şi a evalua serviciile noastre şi a preîntâmpina încălcarea securităţii, a legii şi a termenilor noştri contractuali.

Prelucrăm, de asemenea, informații legate de cursurile la care aţi participat, pe care le folosim pentru a vă cunoaşte preferinţele faţă de temele cursurilor noastre şi a crea teme legate de acestea. În acest caz, temeiul juridic al prelucrării este interesul legitim.

Având ca temei juridic consimțământul dumneavoastră, vă transmitem newslettere ce conțin informații despre cursurile și evenimentele organizate de Casa Paleologu. În cazurile în care vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal doar cu consimțământul dumneavoastră, vă vom solicita separat consimțământul, în mod transparent, atunci când furnizați datele dumneavoastră cu caracter personal. Ulterior, veți putea să vă retrageți consimțământul în orice moment prin intermediul adresei de e-mail [email protected]. Cu toate acestea, retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea niciunei prelucrări care a avut loc înainte de retragerea acestuia.

De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, precum datele de identificare și datele de contact , în scopul posibilei exercitări a drepturilor sau a reclamațiilor noastre împotriva dumneavoastră în viitor. Această prelucrare se bazează pe interesul nostru legitim, fiind necesar să ne exercităm drepturile în cazul unor eventuale litigii.

Datele cu caracter personal sunt obținute direct de la dumneavoastră, atunci când completați diverse formulare sau comandați servicii specifice Casei.

Categorii de date personale stocate

Categoriile obişnuite de date pe care le colectăm sunt următoarele: nume, adresă, data naşterii, sexul, limba preferată, informaţii financiare, inclusiv cardul de credit sau debit sau alte informaţii de plată, CNP, telefon, adresa de e-mail, istoricul serviciilor cumpărare de la Casa Paleologu.

Având ca temei executarea unui contract, atunci când vă înscrieți pe site-ul Casei Paleologu și în vederea participării la evenimentele ori la cursurile organizate de noi, prelucrăm următoatele categorii de date:

- adresă de email - vă scriem email-uri legat de înscrierea dumneavoastră la cursurile sau evenimentele Casei Paleologu, de confirmări, vă transmitem facturi, vă anunţăm ce bibliografii de cursuri veţi avea;

- nume şi prenume - le folosim când vă scriem email-uri legat de înscrierea dumneavoastră la cursurile sau evenimentele Casei Paleologu, de confirmări, vă transmitem facturi, vă anunţăm ce bibliografii de cursuri veţi avea la cursurile la care sunteţi înregistraţi, le transmitem celor cu care organizăm călătoriile de studiu și furnizorilor noştri de servicii de contabilitate;

- număr de telefon - îl folosim pentru a vă contacta de urgenţă, pentru a vă trimite remindere legate de cursurile la care sunteţi înscrişi şi pentru a vă solicita răspuns la cerinţele legate de călătoriile de studii sau de burse;

- adresă - folosim adresa numai pentru facturile fiscale;

- alte date din cartea de identitate - le folosim pentru înscrierea la călătorii de studiu şi le transmitem celor cu care lucrăm pentru a le organiza.

Prelucrarea datelor de mai sus este importantă pentru a putea desfășura contractul de participare și/sau de achiziție a produselor noastre, refuzul furnizării făcând imposibilă executarea obligațiilor legale și contractuale ale Casei Paleologu.

Pagina noastră de internet utilizează „plugin“-uri de la operatorii de reţele sociale.

Toate plugin-urile de reţele sociale de pe pagina noastră de internet sunt marcate clar. La accesarea paginilor noastre de internet care conţin un plugin de reţea socială, browser-ul dumneavoastră va realiza o conectare directă la serverul operatorului reţelei sociale. Conţinutul plugin-ului va fi transmis de serverul accesat al operatorului reţelei sociale direct către browser-ul dumneavoastră şi va fi integrat de acesta în pagina de internet. Prin integrarea plugin-ului operatorul reţelei sociale primeşte informaţia că aţi accesat pagina noastră. În cazul în care în timpul vizitării paginii noastre de internet este în derulare o sesiune de conectare valabilă la o reţea socială, vizita poate fi atribuită contului respectiv de utilizator. În cazul în care interacţionaţi cu plugin-ul, informaţia respectivă este transmisă operatorului de reţea socială şi este salvată acolo. Dacă doriţi să împiedicaţi colectarea datelor de către operatorul reţelei sociale prin intermediul paginii noastre de internet, trebuie să vă deconectaţi de la serviciul operatorului de reţea socială înainte de vizitarea paginii noastre de internet. În ceea ce privește politica de utilizare a datelor a Facebook, puteți obține informații suplimentare la adresa http://www.facebook.com/policy.php.

Petru îmbunătățirea serviciilor noastre utilizăm Facebook Pixel. Descrierea  pixelului Facebook o găsiți la adresa https://web.facebook.com/business/learn/facebook-ads-pixel?_rdc=1&_rdr

Drepturile dumneavoastră

În conformitate cu prevederile GDPR, beneficiați de următoarele drepturi:

dreptul de acces – aveți dreptul să obțineți de la Casa Paleologu confirmarea că prelucrăm datele dumneavoastră personale, precum și informații privind specificul prelucrării;

dreptul la rectificarea datelor – aveți dreptul să ne solicitați să modificăm datele dumneavoastră personale incorecte ori, după caz, să completăm datele care sunt incomplete. În acest sens, vă invităm ca atunci când au intervenit modificări în datele dumneavoastră personale, relevante pentru relația contractuală cu Casa Paleologu, să ne aduceți la cunoștință noile date;

dreptul la ștergerea datelor sau dreptul de a fi uitat – aveți dreptul să ne solicitați ștergerea datelor personale atunci când: (i) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le-am colectat și le prelucram, (ii) v-ați retras consimțământul pentru prelucrarea datelor și noi nu le mai putem prelucra pe alte temeiuri legale, (iii) datele sunt prelucrate contrar legii, respectiv, (iv) datele trebuie șterse conform legislației relevante;

dreptul la restricționarea prelucrării - în anumite condiții (dacă persoana vizată contestă exactitatea datelor, dacă prelucrarea este ilegală, dacă datele sunt solicitate pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță sau dacă vă opuneți prelucrării datelor) puteți solicita restricționarea prelucrării datelor personale;

dreptul la portabilitatea datelor- în măsura în care datele sunt prelucrate prin mijloace automate, aveți dreptul să solicitați, în condițiile legii, să furnizăm datele  într-o formă structurată, utilizată frecvent și care poate fi citită în mod automat.  Dacă ne solicitați acest lucru, putem să transmitem datele dumneavoastră unei alte entități, dacă este posibil din punct de vedere tehnic;

dreptul la opoziție și procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri – aveți dreptul vă puteți opune oricând prelucrărilor pentru scop de marketing, inclusiv profilărilor efectuate în acest scop, precum și prelucrărilor bazate pe interesul legitim al Casei Paleologu, din motive care țin de situația dumneavoastră specifică;

dreptul la retragerea consimțământului în cazul prelucrării în scop de informare sau promovare – aveți dreptul să vă retrageți oricând consimțământul cu privire la prelucrarea datelor pe baza de consimțământ;

dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal - aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor în cazul în care considerați că v-au fost încălcate drepturile. În România, autoritatea competentă este la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, http://www.dataprotection.ro/

dreptul la o cale de atac judiciară - aveți dreptul de a exercita o cale de atac judiciară eficientă împotriva unei decizii obligatorii din punct de vedere juridic a unei autorități de supravegheredreptul de a fi notificat de către operator cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Pentru a exercita oricare dintre drepturile de mai sus, vă invităm să utilizați datele de contact ale Casei Paleologu și să ne adresați o cerere scrisă, datată și semnată, către persoana responsabilă cu protecția datelor la adresa de e-mail: [email protected].

După primirea solicitării, vom verifica identitatea persoanei vizate. În măsura în care identitatea persoanei vizate nu se poate confirma, se va proceda la respingerea cererii. Dacă persoana vizată, în scopul exercitării drepturilor sale, oferă informații suplimentare, care permit identificarea sa, se va proceda la analiza solicitării.

Termenul de transmitere a răspunsului este de 30 de zile, în condițiile prevăzute de GDPR. Atunci când este necesar, din motive legate de complexitatea și volumul cererilor primite simultan, această perioadă poate fi prelungită.

Considerăm că, prin accesarea site-ului nostru, ați luat la cunoștință de informarea privind protecția datelor cu caracter personal.

Modalități de stocare

Pentru stocarea electronică/digitală a datelor folosim următoarele servicii: Google Apps/Drive, MailChimp. Datele colectate sunt stocate pe serverul instituției și sunt protejate la standarde ridicate de securitate.

Stocarea se face și pe suport de hârtie, cu precizarea că aceste documente sunt gestionate de persoanele desemnate în acest sens și se arhivează conform legislației aplicabile.

Stocarea datelor se face strict în scopul pentru care s-a exprimat acordul, iar accesul la aceste date este oferit doar către persoanele care au responsabilăți în domeniile respective.

Durata de păstrare a datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați vor fi prelucrate în conformitate cu politica de retenție a datelor a Casei Paleologu. Cu titlu de exemplu, datele de contact prelucrate în scop de marketing vor fi prelucrate pe durata pentru care vă mențineți acordul pentru a primi astfel de comunicări, la retragerea consimţământului acestea urmând a fi șterse.

Casa Paleologu nu va păstra datele cu caracter personal pentru o perioadă mai lungă decât este necesar pentru îndeplinirea scopului specific de utilizare.

În cazul în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate în temeiul consimțământului dumneavoastră, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevăzută prin consimțământul dumneavoastră, cu excepția cazului în care vă retrageți sau limitați consimțământul înainte de expirarea acestei perioade. În astfel de cazuri, vom înceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective, sub rezerva oricărei obligații legale de a prelucra aceste date cu caracter personal și/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal în scopul exercitării drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

Securitatea datelor cu caracter personal

Prin măsurile tehnice și organizatorice implementate, datele cu caracter personal sunt protejate împotriva accesului, divulgării, utilizării, modificării sau distrugerii neautorizate de către orice persoană fizică sau juridică.

Transmiterea datelor către terți

Casa Paleologu nu distribuie date cu caracter personal unui terţ în alte scopuri decât cele descrise în contractul încheiat cu dumneavoastră și în prezenta Politică.

Datele cu caracter personal pot fi transmise partenerilor noştri care întreţin sistemele IT,  prin intermediul cărora se efectuează plățile, agențiilor de turism, companiilor aviatice sau furnizorilor de servicii hoteliere. Cu toți acești parteneri am încheiat convenții prin care ne asigurăm că datele dumneavoastră sunt protejate adecvat, în conformitate cu prevederile legale și cu prezenta Politică.

Datele cu caracter personal nu vor fi transmise către state situate în afara Uniunii Europene. 

Totodată, informaţiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi furnizate către Parchet, Poliţie, Instanţele judecătoreşti şi altor organe abilitate ale statului, în baza şi în limitele prevederilor legale şi ca urmare a unor cereri expres formulate în acest sens. 

Intrarea în vigoare și modificările Politicii de confidenţialitate

Prezenta Politică a intrat în vigoare la 25 mai 2018.

Prezenta Politică a fost cel mai recent revizuită la data de 31 martie 2022.

Diverse

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu lansarea comenzii, clientul accepta fără obiecţiuni Condiţiile şi termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeaşi cu un contract valabil încheiat.

www.paleologu.com nu oferă condiții service deoarece serviciile oferite nu includ produse, așadar nu presupun certificate și termene de garanție.

Fiind de acord cu aceşti Termeni şi Condiţii clientul îşi asumă în totalitate drepturile şi obligaţiile ce decurg din cumpărarea din site-ul www.paleologu.com.