Cantonament de studiu în Italia

Curs cu participare fizică - Italia

Vă propunem această călătorie studioasă în Italia, în perioada 12 - 18 iulie. Termenul limită de înscriere este 10 iunie 2023. Călătoria este confirmată. 

Pe durata a o săptămână Casa Paleologu se mută la Bologna, unde vom ține o serie întreagă de cursuri și de unde vom pleca în vizite de cîte o zi în orașele din apropiere: printre ele, Ravenna, Ferrara și Padova. Nu vom fi mereu în deplasare și ne vom așeza să aprofundăm anumite teme, texte și autori.

Cursurile “așezate” vor avea de bună seamă legătură cu locurile vizitate. Bologna și Padova sînt locuri foarte potrivite pentru a discuta despre dominicani și franciscani, Sfîntul Dominic fiind înmormîntat la Bologna și Sfîntul Anton de Padova, firește, la Padova. Relațiile cu Bizanțul sînt o temă relevantă, evident, pentru vizita la Ravenna, dar și pentru Bologna și Padova, care dețin cîte o icoană de origine bizantină, așa-zis pictată de Sfîntul Luca. Pe Dante Aligheri îl vom întîlni atît la Ravenna, unde este înmormîntat, cît și în frescele din basilica San Petronio.

***

Copiii cu vârste de peste 12 ani sunt bineveniți dacă sunt cuminți, le plac muzeele și au rezistență la mersul pe jos.

Pentru aranjamentele de cazare și avion, fiecare cursant se va ocupa individual. Pentru a vă veni în ajutor, vă propunem colaborarea cu agenția cu care am organizat multe dintre călătoriile noastre. Dacă sunt doritori pentru o ofertă de la agenție, vă rog să ne scrieți un email pe adresa [email protected] 

***

Data limită pentru înscriere și confirmare este 10 iunie. Pentru înscriere este necesară plata onorariului. 

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Biroului Casei SRL și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport. Suma afișată include toate taxele și TVA. 

În cazul în care vor apărea modificări ale datelor călătoriei (programul de zbor), vom anunța din timp.

224 Cantonament De Studiu În Italia Instagram

Lector
iulie 2023
Data începerii
12 iul 2023
Curs cu participare fizică
Italia
Ziua
miercuri
Număr întâlniri
5
Ora de începere
12:00
Durata
40h
Onorariu total, TVA inclus
5.00000 lei