Rubens ca teolog, umanist și diplomat

Curs online - Webinar live

Adjectivul „rubensian” asociat exclusiv corpolenței feminine oferă un bun indiciu al superficialității și necunoașterii, Peter Paul Rubens fiind un geniu proteic de o uluitoare creativitate. Cea mai mare parte din cele peste 1200 de tablouri pictate de Rubens tratează teme religioase și mitologice, oferind o splendidă sinteză între catolicism și umanism, spiritualitate creștină și frumusețe antică, Contrareformă și Renaștere.

Rubens s-a bucurat de o imensă faimă încă din timpul vieții, fiind tratat cu maxim respect de personaje ilustre precum ducele Vincenzo de Mantova, arhiducii Albert și Isabela ai Țărilor de Jos, regii Spaniei, Franței și Angliei. Asta l-a și încurajat să se implice în diplomația epocii sale, ceea ce n-a rămas fără urme în creația lui artistică.

  • Webinarul live va avea două întâlniri, în datele de 10 și 17 februarie, de la ora 19:00 (ora României).
  • La acest curs oferim locuri cu burse integrale pentru elevi, studenți și pensionari. În plus, avem locuri cu bursă pentru cadre didactice din învățământul preuniversitar. Detaliile despre modul prin care puteți deveni bursier se găsesc aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.
Lector
ianuarie-februarie 2023
Data începerii
10 feb 2023
Curs online
Webinar live
Ziua
vineri
Număr întâlniri
2
Ora de începere
19:00
Durata
4h
Onorariu total, TVA inclus
31000 lei