Cucerirea realității în pictură: Jan van Eyck

Curs online - Webinar live

Un mit pe care i-l datorăm lui Vasari spune că van Eyck a inventat pictura în ulei. Chiar dacă este o exagerare, această tehnică decisivă pentru istoria artei îi datorează gloria și, unii ar spune, forma cea mai înaltă pictorului neerlandez. La fel de grăitor este acest mitul cu privire la reputația colosală a lui van Eyck. Un pictor fascinant, curtean și diplomat care a reușit, în doar 20 de opere care îi pot fi atribuite cu certitudine, să schimbe natura expresiei artistice și calea picturii europene. Noi vom analiza câteva dintre capodoperele sale, zăbovind în primul rând asupra „Altarului din Gent”, realizat împreună cu fratele său mai vârstnic, Hubert.

  • Cursul va avea o întâlnire pe 8 decembrie, de la ora 19:00 (ora României).
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.
Lector
Data începerii
08 dec 2022
Curs online
Webinar live
Ziua
joi
Număr întâlniri
1
Ora de începere
19:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
15000 lei