Picasso: Guernica

Curs online - Webinar live

Pe 5 februarie 2003, Donald Rumsfeld a vorbit la cartierul general ONU din New York în favoarea intervenției americane în Irak. Pe fundal, o draperie albastră acoperea o tapiserie menită să le aducă aminte mereu membrilor ONU, dar mai ales celor din consiliul de securitate, despre ororile războiului. Ascunsă privirii lumii era „Guernica”, mai precis o copie împrumutată în 1985. În cursul nostru vom încerca să aflăm în ce împrejurări a fost pictat acest tablou, ce înseamnă pentru opera lui Picasso și care sunt sursele puterii sale simbolice.

  • Webinarul live are o întâlnire, în data de 27 martie, de la ora 19:00 (ora României).
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.

226 Picasso Guernica Instagram

Lector
martie 2023
Data începerii
27 mar 2023
Curs online
Webinar live
Ziua
luni
Număr întâlniri
1
Ora de începere
19:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
17000 lei