Avantajele și dezavantajele libertății pentru viață: Erasmus contra Luther

Care sunt limitele condiției umane? Este libertatea un blestem pentru că scoate la lumină ceea ce este mai rău în noi sau, din contră, un privilegiu, ceea ce ne face cu adevărat oameni și, uneori, cu adevărat buni?

De cele mai multe ori putem doar să ne imaginăm ce-ar fi fost dacă doi mai oameni ai istoriei ar fi avut ocazia să dezbată. Sunt însă câteva momente excepționale în care o astfel de dispută rămâne consemnată. În colțul umaniștilor, îl avem pe Erasmus din Rotterdam: un strălucit intelectual, un clasicist desăvârșit și un cetățean al Europei care își dorește reformarea omului și a religiei prin reînvierea antichității. În colțul reformatorilor religioși se află Luther: gata să moară pentru convingerile sale și pregătit să își folosească imensa energie pentru a reconstrui Biserica și a duce omul din nou pe drumul mântuirii.

Controversa în ceea ce privește natura umană, libertatea și virtuțile ei se duce între două personalități fundamental opuse, două arhetipuri care vorbesc despre ceea ce este mai adânc în noi. Vom analiza natura omului pornind de la antropologia filozofică a evului mediu târziu, asistând la profunda răsturnare intelectuală din Renaștere și Reformă, pentru a înțelege mai bine cum întrăm în modernitate.

  • Webinarul live va avea două întâlniri, în datele de 30 ianuarie și 6 februarie, de la ora 19:00 (ora României).
  • La acest curs oferim locuri cu burse integrale pentru elevi, studenți și pensionari. În plus, avem locuri cu bursă pentru cadre didactice din învățământul preuniversitar. Detaliile despre modul prin care puteți deveni bursier se găsesc aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.

198 Cartolina  Avantajele Și Dezavantajele Libertății Pentru Viață Erasmus Contra Luther Instagram