Casa Paleologu la Cluj - Studii clasice de leadership: Homer, Xenofon, Plutarh

În data de 28 ianuarie ne vom afla la Cluj, unde Theodor Paleologu va ține 2 cursuri: unul despre leadership (cel de față) și unul despre retorică (apăsați aici pentru a merge către pagina cursului). Dacă doriți să participați la ambele cursuri, folosiți următorul link

Lumea noastră pare obsedată de leadership: o simplă căutare pe Google indică în jur de patru miliarde jumate de referințe. Evident, cea mai mare parte e ”bullshit”. De aceea vă propun să recurgem la marii clasici ai antichității, dintre care i-am ales pe Homer, Xenofon și Plutarh.

Pe Homer, pentru că “Iliada” și “Odiseea” reprezintă adevărate manuale de leadership, oferind o galerie extraordinară de portrete de conducători. Pe Xenofon, pentru că a abordat tema leadership-ului din mai multe puncte de vedere (ca istoric și continuator al lui Tucidide, ca filozof și discipol al lui Socrate, ca om de acțiune și prieten al regelui Agesilaos). Pe Plutarh, în sfîrșit, pentru că “Viețile paralele” constituie cel mai amplu proiect de studii de caz într-o perspectivă filozofică și comparatistă.

Cursul va avea loc la Cluj, la Turnul Croitorilor, în data de 28 ianuarie, de la ora 14:00.

Data limită de înscriere este 20 ianuarie.