Istoria culturii occidentale: Evrei și creștini

Curs online - Webinar live

Acest curs vine în întâmpinarea dorinței formulate de mai mulți cursanți de-ai Casei de a oferi o vedere de ansamblu, în ordine cronologică, asupra istoriei culturii occidentale. Rostul său este să ajute la situarea în context istoric a numeroaselor opere pe care le discutăm, de ani de zile, la Casa Paleologu. El se adresează, așadar, atât noilor cursanți care-și doresc o introducere, cât și mai vechilor cursanți care vor un soi de recapitulare generală.

Cursul se va compune din mai multe module a câte opt întâlniri de trei ore. Fiecare modul corespunde unei epoci istorice și unei tematici specifice. 

Ianuarie-Martie 2022: Evrei și creștini
- Iudaism - Texte de referință: Geneza și Daniel
- Creștinism - Autori de referință: Sf. Luca și Dionisie Areopagitul

Următoarul modul va fi despre următoarele tematici:

Martie – Iunie 2023: Ev mediu și Renaștere

  • Webinarul live va avea 8 întâlniri a câte 3 ore fiecare, începând cu data de 15 ianuarie, de la ora 17:00. Cursul se va desfășura apoi săptămânal, în ziua de duminică, de la aceeași oră, până în data de 5 martie
  • La acest curs oferim locuri cu burse integrale pentru elevi, studenți, profesori și pensionari. Detaliile despre modul prin care puteți deveni bursier se găsesc aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.
Lector
Data începerii
15 ian 2023
Curs online
Webinar live
Ziua
duminică
Număr întâlniri
8
Ora de începere
17:00
Durata
24h
Onorariu total, TVA inclus
1.85000 lei