Istoria culturii occidentale: Evrei și creștini

Acest curs vine în întâmpinarea dorinței formulate de mai mulți cursanți de-ai Casei de a oferi o vedere de ansamblu, în ordine cronologică, asupra istoriei culturii occidentale. Rostul său este să ajute la situarea în context istoric a numeroaselor opere pe care le discutăm, de ani de zile, la Casa Paleologu. El se adresează, așadar, atât noilor cursanți care-și doresc o introducere, cât și mai vechilor cursanți care vor un soi de recapitulare generală.

Cursul se va compune din mai multe module a câte opt întâlniri de trei ore. Fiecare modul corespunde unei epoci istorice și unei tematici specifice. 

Ianuarie-Martie 2023: Evrei și creștini
- Iudaism - Texte de referință: Geneza și Daniel
- Creștinism - Autori de referință: Sf. Luca și Dionisie Areopagitul

Următoarul modul va fi despre următoarele tematici:

Martie – Iunie 2023: Ev mediu și Renaștere

  • Webinarul live va avea 8 întâlniri a câte 3 ore fiecare, începând cu data de 15 ianuarie, de la ora 17:00. Cursul se va desfășura apoi săptămânal, în ziua de duminică, de la aceeași oră, până în data de 5 martie.
  • La acest curs oferim locuri cu burse integrale pentru elevi, studenți, profesori și pensionari. Detaliile despre modul prin care puteți deveni bursier se găsesc aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.

189 Cartolina  Istoria Culturii Occidentale Evrei Și Creștini Instagram