Inima și rațiunile ei

Curs online - Webinar live

De multe ori, dacă îi citim pe profeţi, inimile se transformă în piatră, devin surde, indiferente, şi doar o intervenţie viguroasă a lui Dumnezeu le poate restitui vitalitatea originară, făcându‑le din nou de „carne”, înnoindu‑le fragilitatea şi, prin aceasta, capacitatea de a primi şi a comunica: „Vă voi da inimă nouă şi duh nou vă voi da; voi lua din trupul vostru inima cea de piatră şi vă voi da inimă de carne. Pune‑voi înăuntrul vostru Duhul Meu şi voi face ca să umblaţi după legile Mele şi să păziţi şi să urmaţi rânduielile Mele” (Iez. 36, 26‑27). Dacă cerul vieţii este inima, Dumnezeu este cerul inimii: o arhitectură în care bolţile interioare răsfrâng dincolo de puterea imaginaţiei nemărginirea, ceea ce este infinit departe în ceea ce este infinit aproape". Pornind de la eseul evocat mai înainte, vă propunem un parcurs despre sensurile multiple ale inimii în diferite tradiții religioase și culturi pentru a-i înțelege centralitatea și funcția simbolică de a exprima integralitatea ființei umane. Sensurile inimii conduc spre o antropologie în care rațiunea și afectivitatea sunt îngemănate în ritmurile secrete ale vieții spirituale.    

  • Webinarul live are o întâlnire, în data de 3 mai, de la ora 19:00 (ora României).
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.
Lector
mai 2023
Data începerii
03 mai 2023
Curs online
Webinar live
Ziua
miercuri
Număr întâlniri
1
Ora de începere
19:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
18000 lei