Granada și Cordoba: Voiaj în Renașterea Islamică

Curs cu participare fizică - Granada și Cordoba

Vă propunem această călătorie studioasă în Spania, în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie. Termenul limită de înscriere este 15 iulie 2023. Oaspeții care ne vor însoți în călătorie vor putea participa la cursul lui Alec Bălășescu despre istoria musulmanilor din Europa gratuit. Puteți verifica datele cursului aici.

Înainte de Renașterea cunoscută nouă a fost Renașterea Islamică. Cu centre de știință și cultură legate în rețeaua care se întindea din India până în Peninsula Iberică, aceasta e responsabilă nu doar de păstrarea și transmiterea peste secole a filosofiei antice grecești către Europa care o uitase, ci și de inventarea limbajului matematic, a astronomiei moderne și chiar al algoritmilor. 

Andaluzia păstrează intacte vestigii ale acestei perioade. Casa Paleologu vă invită la o vizită ghidată de antropologul Alec Bălășescu și Theodor Paleologu la Cordoba și Granada pentru a descoperi împreună bogăția moștenirii Islamice și interferențelor civilizationale din Europa. Vom vizita nu doar AlHambra în Granada și Moscheea și observatorul din Cordoba, dar și Cartierul Evreiesc, Basilica San Juan de Dios sau Alcázar de los Reyes - fost sit al inchiziției printre altele.

Excursia va avea loc între 28 noiembrie și 3 decembrie detalii ale itinerariului urmând să fie anunțate pe site.

***

În cazul în care nu se întrunesc 15 persoane în acest grup, putem face călătoria, dar vom recalcula onorariul de curs în consecință, în funcție de numărul de locuri ocupate. Onorariul afișat este calculat pentru un grup de minimum 15 persoane și poate suferi modificări în cazul în care numărul de înscriși este mai mic.

Copiii cu vârste de peste 12 ani sunt bineveniți dacă sunt cuminți, le plac muzeele și au rezistență la mersul pe jos.

Aceasta este o propunere, vă rugăm să nu achitați deocamdată.

Costurile suplimentare (cazare hotel 4* și zbor) ajung momentan la aproximativ 900 EUR cu cazare în cameră single și zbor fără bagaj de cală.

Acestea pot suferi modificări.

***

Data limită pentru pre-înscriere și confirmare este 15 iunie. Pentru pre-înscriere nu este necesară plata onorariului. Suma aferentă va fi solicitată numai după ce vom confirma călătoria. 

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Biroului Casei SRL și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport. Suma afișată include toate taxele și TVA. 

În cazul în care vor apărea modificări ale datelor călătoriei (programul de zbor), vom anunța din timp.

Lector
decembrie 2023
Data începerii
29 noi 2023
Curs cu participare fizică
Granada și Cordoba
Ziua
miercuri
joi
vineri
sâmbătă
duminică
Număr întâlniri
3
Ora de începere
12:00
Durata
23h
Onorariu total, TVA inclus
4.80000 lei