Musulmanii din Europa: istorie, rol, contemporaneitate

Cursul constituie o bună introducere pentru călătoria la Granada și Cordoba plănuită de Casa Paleologu pentru perioada 29 noiembrie - 3 decembrie. Astfel, oaspeții care ne vor însoți în călătorie vor putea participa la acest curs gratuit.

Încă de la începutul religiei musulmane, contactele dintre Europa și lumea Islamică au fost intense și marcate atât de cooperare cât și de conflict. De-a lungul a trei întâlniri acest curs își propune să aducă o înțelegere mai profundă a relațiilor dintre populațiile musulmane și creștinii din Europa și să discute rolul extrem de important jucat de civilizația islamică în Renașterea și modernitatea europeană. Vom încheia cu o discuție despre momentul actual și posibile scenarii de viitor.

  • Cursul va avea trei întâlniri, pe 7, 14 și 21 noiembrie, de la ora 19:00, ora României.
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.