De ce se citește Epistola către Evrei în Postul Paștelui?

Curs online - Webinar live

Dacă ne uităm în calendarul ortodox, observăm cu ușurință că în fiecare duminică din Postul Paștelui până la Florii se citește „la Apostol” din Epistola către Evrei atribuită Sfântului Pavel. Vă propunem să abordăm mai multe întrebări: De ce a fost această epistolă inclusă în canonul Noului Testament, deși se cam știa că nu a fost scrisă chiar de Pavel? Este ea paulinică în spiritul ei? Și, în sfârșit, de ce se citește cu atâta insistență din Epistola către Evrei în cele cinci duminici de dinainte de Florii? Aceste întrebări reprezintă doar un punct de plecare pentru cercetarea unui text de o importanță capitală în istoria gândirii creștine.

  • Webinarul live are o întâlnire, în data de 7 aprilie, de la ora 19:00 (ora României).
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.
Lector
aprilie 2023
Data începerii
07 apr 2023
Curs online
Webinar live
Ziua
vineri
Număr întâlniri
1
Ora de începere
19:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
18000 lei