Casa Paleologu la Cluj: Cum pregătim un discurs?

În data de 28 ianuarie ne vom afla la Cluj, unde Theodor Paleologu va ține 2 cursuri: unul despre retorică (cel de față) și unul despre leadership (apăsați aici pentru a merge către pagina cursului). Dacă doriți să participați la ambele cursuri, folosiți următorul link

Nu ne naștem, ci devenim buni oratori prin studiu și exercițiu. Nu există căi facile sau ”tips and tricks”. Un discurs se pregătește, iar capacitatea de a improviza se antrenează în timp și este rezultatul pregătirii. Iată trei teze care merg împotriva prejudecăților și ideilor luate de-a gata.

Cursul se vrea o introducere în retorică pornind de la provocările imediate ale pregătirii unui discurs. Care-i scopul pe care-l urmăresc? Cine sînt cei care mă ascultă? Cum mă prezint? Cum îmi structurez argumentele? Cum suscit emoții?

Dincolo de aceste provocări imediate, există însă și o pregătire pe termen lung: antrenarea memoriei, formarea unor automatisme, studierea unor modele, scrisul și lectura, construirea propriului ethos.

Cursul va avea loc la Cluj, la Turnul Croitorilor,  în data de 28 ianuarie, de la ora 10:00.

Data limită de înscriere este 20 ianuarie 2023.