Renașterea nordică la Gent, Bruges, Anvers: Călătorie studioasă în Belgia flamandă

Curs cu participare fizică - Belgia

Vă propunem această călătorie studioasă în Belgia, în perioada 23-27 august. Termenul limită de înscriere este 15 iunie 2023. 

Apogeul Evului Mediu, Renașterea nordică, apariția Europei moderne: toate acestea pot fi studiate în provincia belgiană Flandra. Aceasta s-a bucurat de o enormă prosperitate și a acumulat comori culturale și artistice uimitoare. Secretul acestui succes este urbanizarea timpurie, însoțită de modernizarea economiei. În secolul XV, de pildă, teritoriile acestea aveau o concentrație urbană mai mare decât Italia, ele urmând să fie depășite peste câteva secole doar de mai tânăra vecină de la nord, Olanda.

Călătoria noastră ne va purta prin Gent, Bruges, Anvers și ne va invita să discutăm despre arta flamandă, despre apariția umanismului și despre istoria și conflictele politice care au iradiat din acest centru civilizațional pentru a modela Europa. Ne vom întâlni cu Jan van Eyck, Hieronymus Bosch, Erasmus, Rubens și mulți alții aflați la intersecția dintre cultura catolică, reprezentată de stăpânirea burgundă iar apoi habsburgică, și cea nordică, contestatoare, care va iniția reforma.

***

În cazul în care nu se întrunesc 15 persoane în acest grup, putem face călătoria, dar vom recalcula onorariul de curs în consecință, în funcție de numărul de locuri ocupate. Onorariul afișat este calculat pentru un grup de minimum 15 persoane și poate suferi modificări în cazul în care numărul de înscriși este mai mic.

Copiii cu vârste de peste 12 ani sunt bineveniți dacă sunt cuminți, le plac muzeele și au rezistență la mersul pe jos.

Aceasta este o propunere, vă rugăm să nu achitați deocamdată.

Costurile suplimentare (cazare hotel 4* și zbor) ajung momentan la aproximativ 900 EUR cu cazare în cameră single și zbor fără bagaj de cală.

Acestea pot suferi modificări.

***

Data limită pentru pre-înscriere și confirmare este 15 iunie. Pentru pre-înscriere nu este necesară plata onorariului. Suma aferentă va fi solicitată numai după ce vom confirma călătoria. 

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Biroului Casei SRL și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport. Suma afișată include toate taxele și TVA. 

În cazul în care vor apărea modificări ale datelor călătoriei (programul de zbor), vom anunța din timp.

Lector
August 2023
Data începerii
23 aug 2023
Curs cu participare fizică
Belgia
Ziua
miercuri
joi
vineri
sâmbătă
duminică
Număr întâlniri
3
Ora de începere
12:00
Durata
24h
Onorariu total, TVA inclus
4.80000 lei