Capela Sixtină

Curs online - Webinar live

În hărmălaia și înghesuiala din Capela Sixtină este practic imposibil să discuți pe îndelete programul iconografic al acestei fabuloase capodopere a artei renascentiste. Cursul își propune să exploreze gîndirea teologică care i-a animat pe cei doi papi Della Rovere, Sixtus al IV-lea și Julius al II-lea, cu completările lui Leon al X-lea, Clement al VII-lea și Paul al III-lea. Ne vom referi, de asemenea, la monumentele funerare ale lui Sixtus și Julius, precum și la proiectul basilicii San Pietro și la apartamentele pictate de Rafael. Vom analiza contribuțiile lui Perugino, Botticelli, Ghirlandaio, Rosselli, Rafael și, firește, sopra tutti, Michelangelo.

  • Cursul va avea două întâlniri, pe 19 și 20 iunie, de la ora 19:00 (ora României).
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.

248 Cartolina Capela Sixtină Instagram

Lector
iunie 2023
Data începerii
19 iun 2023
Curs online
webinar
Ziua
luni
marți
Număr întâlniri
2
Ora de începere
19:00
Durata
4h
Onorariu total, TVA inclus
33000 lei