Renașterea nordică în pictură: Pieter Bruegel cel Bătrân

Despre puțini creatori, oricât de geniali ar fi, se poate spune că au schimbat cursul istoriei artei. Această afirmație este fără îndoială valabilă pentru Pieter Bruegel cel Bătrân, primul dintre pictorii Renașterii flamande. Moștenitor al picturii neerlandeze reprezentate de Van Eyck sau Hieronymus Bosch, dar și excelent cunoscător al artei italiene, Bruegel reușește să sintetizeze energia creatoare a Europei într-un mod cu totul remarcabil. Deși este, aparent, un artist al mundanului, creația sa este plină de sensuri profunde pe care le vom descoperi doar analizând principalele curente intelectuale ale vremii sale: umanismul nordic, reforma protestantă și, bineînțeles, cultura populară flamandă din care a împrumutat atâtea motive.

  • Webinarul live va avea o întâlnire, în data de 14 octombrie, de la ora 19:00 (ora României). 
  • La acest curs oferim locuri cu burse integrale pentru elevi, studenți, profesori și pensionari. Detaliile despre modul prin care puteți deveni bursier se găsesc aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.