Artă și mitologie în vechea Antiohie

Curs online - Webinar live

Prestigiul cultural al Antiohiei tardo-antice (sec. III-VII p. Chr.) este asigurat nu numai de texte literare extrem de importante (precum cele retorice, ale lui Libanius și Ioan Gură de Aur), ci și de o colecție de mozaice și vase de argint fără egal în lumea veche. În aceste vremuri tragice, vom porni de la cele mai importante opere de artă redescoperite de arheologii francezi, americani și turci și păstrate acum la muzeul din orașul turcesc Hatay, pentru a parcurge în compania lor cele mai frumoase legende ale mitologiei greco-romane. Îi vom admira pe Apollo (adorat în sanctuarul de la Daphne) și pe Dionysos cu ale sale Menade, pe Eros și pe Psyche cu tot alaiul marin al Afroditei și al lui Poseidon. Ne vom întâlni cu Orfeu, cu calul înaripat Pegas și cu neinfricatele Amazoane. Vom asista la judecata lui Paris dar și la scene altfel complet necunoscute din comedia lui Menandru. Vom vedea cum cupele făcute la Antiochia au putut evoca atât sângele lui Lycaon, cât și pe acela al lui Christos. Vom încerca astfel să susținem și noi pe cei ce și-au consacrat viața acestor studii.

  • Webinarul live are o întâlnire, în data de 26 martie, de la ora 17:00 (ora României).
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.
  • Onorariul lectorului va fi donat integral către UNICEF în contul destinat ajutorului pentru oamenii afectați de cutremurul din Siria și Turcia. Dacă doriți să donați suplimentar, accesați următorul link.227 Artă Și Mitologie În Vechea Antiohie Instagram
Lector
martie 2023
Data începerii
26 mar 2023
Curs online
Webinar live
Ziua
duminică
Număr întâlniri
1
Ora de începere
17:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
18000 lei