Pe lângă cursurile desfășurate online și în salonul Casei Paleologu, vara aceasta ne vom muta o parte din activitățile dedicate tinerilor în Râșnov. Școlile de vară reprezintă o oportunitate atât pentru noi, deoarece astfel continuăm tradiția familială prin care promovăm dezvoltarea completă a celor tineri, cât și pentru copiii în plină formare care doresc să deprindă noi cunoștințe prin activități adaptate intereselor și nevoilor lor. 

Cele trei școli de vară organizate anul acesta sunt dedicate adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani și sunt programate după cum urmează (apăsați pe cartoline pentru mai multe detalii): 

1. Idei și doctrine religioase în istoria Europei, 25-30 iunie, lector Theodor Paleologu

În această școală de vară ne propunem să oferim o vedere de ansamblu, succintă și comparatistă, asupra tradițiilor de gândire și practică religioasă care au marcat istoria Europei: politeismul greco-roman, iudaismul, creștinismul cu diferitele sale ramuri și, în mai mică măsură, islamul. Adică să facă exact ce se plânge toată lumea că nu se face la orele de religie din țara noastră.

237 Cartolina  Școala De Vară Pentru Elevi a Casei Paleologu Idei Și Doctrine Religioase În Istoria Europei Instagram

2. Istoria secolului XX în filme, 3-7 iulie, lector Theodor Paleologu

Cinematografia s-a născut practic odată cu secolul XX și a înregistrat în nenumărate capodopere convulsiunile, crizele, progresele și catastrofele întregii epoci. În fiecare zi vom viziona cel puțin un film, pe care apoi îl vom discuta pe îndelete, analizând toate elementele de context istoric, politic și social. 

239 Cartolina  Școala De Vară Pentru Elevi a Casei Paleologu Istoria Secolului Xx În Filme Instagram

3. Ce înseamnă să fii liber? 7-12 august, lector Joshua Pandele

Trăim într-o societate liberă. Reușim însă să înțelegem ce înseamnă cu adevărat libertatea? Există sau nu limite? Dacă da, care sunt acelea? Câteva întrebări elementare și, totuși, atât de complexe. Actuale și, totuși, atât de vechi. Prin cursuri interactive și dezbateri prietenoase, tânărul nostru lector, Joshua Pandele, va aprofunda cu copiii subiectul etern al libertății în cea de a treia Școală de Vară programată în această vacanță. 

243 Cartolina  Școala De Vară Pentru Elevi a Casei Paleologu Ce Înseamnă Să Fii Liber Instagram