Zelenski ca orator

De la începutul invaziei ruse în Ucraina președintele Zelenski s-a dovedit un excepțional orator, capabil să galvanizeze rezistența împotriva agresorului, să întrețină simpatia internațională pentru țara lui și să mobilizeze susținătorii săi din lumea întreagă. Vom citi și analiza cîteva din discursurile reunite în volumul Prima lună de război publicat la editura Humanitas, vom asculta și discuta cîteva din discursurile disponibile pe YouTube. Vom vedea astfel cum forța cuvîntului scrie istorie sub privirile noastre.

În seria „Oratori și discursuri celebre” consacrăm cel puțin o întîlnire unui mare orator și cîtorva dintre principalele sale discursuri în vederea identificării tehnicilor retorice folosite de fiecare dintre ei. Vom analiza modul în care au reușit să articuleze brand-ul lor personal, valorile asumate, argumentele folosite și emoțiile exprimate, adică în limbaj clasic ethos-ul, logos-ul și pathos-ul.

  • Cursul va avea două întâlniri, pe 13 și 20 februarie 2023, de la ora 19:00, ora României.
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.

186 Cartolina  Zelenski Ca Orator Instagram