Teatrul spaniol din Secolul de Aur

Lope, Tirso, Calderon este mantra pe care o recită în minte orice spaniol instruit când se gândește la teatrul din Secolul de Aur. Mai puțin citite și cunoscute la noi, și, deși diferite ca exprimare artistică și concepție auctorială, operele dramatice scrise de Félix Lope de Vega y Carpio (1562-1635), Tirso de Molina (1583-1648) și Pedro Calderón de la Barca (1600-1681) au constituit într-adevăr nucleul tare al dramaturgiei iberice din perioada renascentistă și barocă, edificată pe tradiția literaturii medievale dar și remodelată după noile precepte din Arta Nouă de a scrie comedii compusă de Lope și, în același timp, conectată la valorile europene și universale din care s-au inspirat și Shakespeare sau Molière. Vă propunem o incursiune în câteva dintre cele mai cunoscute piese compuse de cei trei autori spanioli, jucate pe scenele de teatru din Madrid, Valencia și Sevilia în perioada cea mai efervescentă a Spaniei din punct de vedere politic și cultural.

  • Webinarul live va avea două întâlniri, în datele de 21 și 28 septembrie de la ora 19 la ora 21.
  • La acest curs oferim locuri cu burse integrale pentru elevi, studenți și pensionari. În plus, avem locuri cu bursă pentru cadre didactice din învățămîntul preuniversitar. Detaliile despre modul prin care puteți deveni bursier se găsesc aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.