Cantonament de studiu în Italia

Curs cu participare fizică - Italia

Vă propunem această călătorie studioasă în Italia, pe perioada 12 - 25 iulie. Termenul limită de înscriere este 15 aprilie 2023. Puteți opta pentru a merge fie o săptămână, fie toată perioada.

Astfel, opțiunile sunt așa:

  1. Toată perioada 12 - 25 iulie 
  2. Prima săptămână 12 - 18 iulie (Bologna, Ravenna, Ferrare și Parma)
  3. A doua săptămână 19 - 25 iulie (Bologna, Padova, Verona și Rimini/Vicenza)

 

Pe durata a două săptămîni Casa Paleologu se mută la Bologna, unde vom ține o serie întreagă de cursuri și de unde vom pleca în vizite de cîte o zi în orașele din apropiere: în prima săptămînă Ravenna, Ferrara și Parma; în a doua săptămînă Padova, Verona și Rimini sau Vicenza. Timpul va fi împărțit aproximativ egal între cele două componente ale școlii de vară. Cu alte cuvinte, nu vom fi mereu în deplasare și ne vom așeza să aprofundăm anumite teme, texte și autori.

Cursurile “așezate” vor avea de bună seamă legătură cu locurile vizitate. Astfel, ne vom pregăti pentru vizita la Verona discutînd cele două piese ale lui Shakespeare: Two Gentlemen of Verona și Romeo and Juliet (deși este, firește, vorba de o Verona mai degrabă imaginară). Bologna și Padova sînt locuri foarte potrivite pentru a discuta despre dominicani și franciscani, Sfîntul Dominic fiind înmormîntat la Bologna și Sfîntul Anton de Padova, firește, la Padova. Relațiile cu Bizanțul sînt o temă relevantă, evident, pentru vizita la Ravenna, dar și pentru Bologna și Padova, care dețin cîte o icoană de origine bizantină, așa-zis pictată de Sfîntul Luca. Pe Dante Aligheri îl vom întîlni atît la Ravenna, unde este înmormîntat, cît și în frescele din basilica San Petronio.

***

În cazul în care nu se întrunesc 10 persoane în acest grup, putem face călătoria, dar vom recalcula onorariul de curs în consecință, în funcție de numărul de locuri ocupate. Onorariul afișat este calculat pentru un grup de minimum 10 persoane și poate suferi modificări în cazul în care numărul de înscriși este mai mic.

Copiii cu vârste de peste 12 ani sunt bineveniți dacă sunt cuminți, le plac muzeele și au rezistență la mersul pe jos.

Aceasta este o propunere, vă rugăm să nu achitați deocamdată.

Costurile suplimentare (cazare hotel 4* și zbor) ajung momentan la aproximativ 1500 EUR cu cazare în cameră single și zbor fără bagaj de cală.

Acestea pot suferi modificări.

***

Data limită pentru pre-înscriere și confirmare este 15 martie. Pentru pre-înscriere nu este necesară plata onorariului. Suma aferentă va fi solicitată numai după ce vom confirma călătoria. 

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Biroului Casei SRL și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport. Suma afișată include toate taxele și TVA. 

În cazul în care vor apărea modificări ale datelor călătoriei (programul de zbor), vom anunța din timp.

Lector
Prima săptămână
Data începerii
12 iul 2023
Curs cu participare fizică
Italia
Ziua
miercuri
Număr întâlniri
5
Ora de începere
12:00
Durata
35h
Onorariu total, TVA inclus
5.00000 lei
Lector
A doua săptămână
Data începerii
19 iul 2023
Curs cu participare fizică
Italia
Ziua
miercuri
Număr întâlniri
5
Ora de începere
12:00
Durata
35h
Onorariu total, TVA inclus
5.00000 lei
Lector
Toată perioada
Data începerii
12 iul 2023
Curs cu participare fizică
Italia
Ziua
miercuri
Număr întâlniri
10
Ora de începere
12:00
Durata
75h
Onorariu total, TVA inclus
8.75000 lei