România interbelică prin ochii lui Alexandru Paleologu

Alexandru Paleologu s-a format în perioada dintre cele două războaie - avea deja 20 de ani în 1939 - și a cunoscut, grație legăturilor sale de familie, mare parte din elita intelectuală și politică a țării. În cele trei cărți memorialistice publicate după 1990 el a evocat această lume pe care o cunoscuse atît de bine. Ne vom referi, desigur, la aceste volume, dar vom discuta și numeroasele lui eseuri și articole despre marile figuri culturale ale epocii: Camil Petrescu, Ralea, Zarifopol, Eliade, Pallady, Sadoveanu, Nae Ionescu, Alice Voinescu etc. Cursul va oferi o viziune de ansamblu asupra vieții intelectuale și politice interbelice din perspectiva unui tînăr pasionat de literatură și artă.

  • Cursul va avea o întâlnire, pe 13 martie februarie, de la ora 17:00, ora României. Vom avea și o scurtă pauză.
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.