Între copilărie și vârsta maturității, stă adolescența, o etapă în care se cristalizează identitatea de sine. Într-un anume fel, aceasta înseamnă a-ți forma progresiv o voce în fața lumii, deci a te afirma. Cine sunt eu? Ce am de spus și cine mă aude pe mine? Cum spun ceea ce am de transmis?
Vă propunem un atelier despre vorbirea curajoasă și convingătoare la vârsta adolescenței. Vom începe cu o scurtă incursiune în istoria retoricii, surprinzând apariția ei în cadrul civilizației grecești, unde retorica s-a afirmat ca o “psychagogie”, adică artă a călăuzirii sufletelor cu ajutorul cuvântărilor, cum ne învață Platon. Vom continua cu diverse modele și schițe de discurs, conform îndrumărilor oferite de autori moderni ca Stephen E. Lucas sau Chris Anderson (TED Talks). Vom vorbi despre cuvântul adresat rațiunii și care informează (logos), dar și despre emoția din cuvântul metaforic ce atinge inima și creează pathos-ul.
Pe parcurs, tinerii cursanți vor lucra scurte exerciții de scriere creativă și vor alcătui ei înșiși prezentări. Variate exerciții de dicție, dificile, dar provocatoare, vor însoți întâlnirea noastră, în încercarea de a ne împrieteni cu vocea noastră și de a o face cât mai puternică și pătrunzătoare.
Detalii despre prelucrarea datelor cu caracter personal și alte informații juridice, la termeni și condiții.