Pavel despre crisis management: Filipeni și Filimon

Cele două epistole au în comun o criză în interiorul comunității, pe care Pavel încearcă să o soluționeze. În ambele cazuri, se confruntă cu griparea funcționării ei firești, fie că este vorba de cearta dintre două facțiuni mânate de ambiție din Filipeni, fie că este vorba despre conflictul dintre stăpân și sclav in Filimon. Strategia lui Pavel, însă, este una singură, anume aceea de a le aduce aminte celor către care scrie de virtuțile creștine. Smerenia, iubirea, fidelitate și speranța constituie soluția pe care Pavel, în pasaje remarcabile stilistic, o propune. Iar toate acestea derivă din modelul cristic, al lui Isus dispus să se jertfească pentru oameni.

Cursul face parte dintr-o serie despre epistolele apostolului Pavel. Planul nostru este să tratăm fiecare text în parte, astfel încât să dedicăm câte o întâlnire fiecăruia dintre cele 14 texte. 

  • Webinarul live va avea o întâlnire, în data de 15 septembrie, de la ora 19:00 (ora României). 
  • La acest curs oferim locuri cu burse integrale pentru elevi, studenți, profesori și pensionari. Detaliile despre modul prin care puteți deveni bursier se găsesc aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.