Introducere în neostoicism

Curs online - Webinar live

E foarte la modă, și pe bună dreptate, să căutăm inspirație în stoicii antici. Cine nu citește povețele lui Seneca, Epictet sau Marcus Aurelius și nu se simte inspirat să fie mai bun? E păcat că această admirație este însoțită de o mare nedreptate: ignorarea stoicilor moderni. Dacă ne interesează filozofia ca mod de viață, nu putem oare învăța cu mare folos de la stoicii care au trăit mai aproape de noi? Vă propun să discutăm despre părintele stoicismului modern, Justus Lipsius, și mai ales despre tratatul său „De constantia”. Vom îmbogăți analiza noastră, desigur, și cu alte scrieri ale sale, cu referințe la alți autori, ba chiar cu trimiteri la influența pe care neostoicii au avut-o în alte domenii, de la pictură la disciplină și strategie militară. Totul ca să încercăm să reparăm puțin ignorarea strălucitului umanist și filozof Lipsius și a gândirii neostoice.

  • Cursul va avea două întâlniri, pe 8 și 15 iunie, de la ora 19:00, ora României.
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.

251 Cartolina Neostoicismul Cazul Lui Justus Lipsius Instagram

Lector
iunie 2023
Data începerii
08 iun 2023
Curs online
Webinar live
Ziua
joi
Număr întâlniri
2
Ora de începere
19:00
Durata
4h
Onorariu total, TVA inclus
32000 lei