Nașterea tragediei: Euripide și Nietzsche

Curs online - Webinar live

Cum a apărut această formă culturală specifică grecilor? Ce o face atât de deosebită și de ce nimeni, nicăieri, nu a putut repeta această aventură a spiritului elen? Studiind tragedia studiem, de fapt, esența miracolului grec care a demarat istoria vestului. Vom apela la o perspectivă antică, cea a lui Euripide în „Bacantele”, dar și la una modernă, cea din celebrul tratat al lui Nietzsche despre „Nașterea tragediei din spiritul muzicii”. Ne interesează să aflăm ce fel de spirit poate crea și se poate bucura de o tragedie, își poate găsi satisfacția în pesimism dar și să descifrăm dimensiunea universală a artei.

  • Cursul va avea două întâlniri, pe 3 și 10 aprilie, de la ora 19:00, ora României.
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.

229 Nașterea Tragediei Euripide Și Nietzsche Instagram

Lector
aprilie 2023
Data începerii
03 apr 2023
Curs online
Webinar live
Ziua
luni
Număr întâlniri
2
Ora de începere
19:00
Durata
4h
Onorariu total, TVA inclus
32000 lei