Tânărul Marx: Este alienarea destinul omului?

Poate omul să fie autentic în societate? Cât de mare este sacrificiul pe care îl impune viața socială și politică și ce pierdem din noi înșine atunci când ne adaptăm condițiilor vremii în care trăim? Noțiunea de „alienare” apare ca un puternic instrument pentru a analiza și evalua îndepărtarea omului de ceea ce este cu adevărat.

A doua jumătate a secolului XX cunoaște o explozie a discuțiilor despre alienare, iar aceasta se datorează în mare măsură redescoperirii manuscriselor economico-politice din 1844 ale lui Marx. Vă propun să analizăm rolul central jucat de acest concept în scrierile sale timpurii și, la fel de important, să situăm analiza aceasta în contextul german al secolului XIX. Asta înseamnă că ne vom apleca asupra modului în care alienarea apare la Hegel și Feuerbach, precursorii filozofici ai lui Marx.

  • Webinarul live va avea trei întâlniri, în datele de 12, 19 și 26 ianuarie, de la ora 19:00 (ora României).
  • La acest curs oferim locuri cu burse integrale pentru elevi, studenți și pensionari. În plus, avem locuri cu bursă pentru cadre didactice din învățământul preuniversitar. Detaliile despre modul prin care puteți deveni bursier se găsesc aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.

196 Cartolina  Tânărul Marx Este Alienarea Destinul Omului Instagram