Renovăm și dereticăm prin casa noastră digitală. E posibil să mai întâmpinați probleme pe ici pe colo până terminăm. Vă rugăm să ne ajutați și să ne raportați problemele întâmpinate!

Maria Magdalena între istorie și legendă

Curs online - Webinar live

Filmul recent al regizorului Garth Davis (2018) a readus în atenție figura fascinantă a Mariei Magdalena, primul martor al Învierii. De-a lungul secolelor, chipul Mariei Magdalena a primit interpretări tot mai elaborate și a dat naștere, mai ales în Occidentul medieval, unei devoțiuni aparte. Însă nici în Răsărit nu a rămas în umbră, deși aici nu întâlnim individualizarea pe care figura sa o cunoaște din ce în ce mai accentuat în arta și literatura Occidentului. În ultimele decenii, datorită unei atenții sporite față de literatura apocrifă și gnostică (să nu uităm că există o singură evanghelie gnostică atribuită unei femei, iar aceasta nu este alta decât Maria Magdalena!), asistăm la o interpretare în cheie contemporană, de multe ori fantezistă, a acestui personaj căruia tradiția canonică a creștinismului îi recunoaște un rol eminent. Cursul vă invită să parcurgem istoria Mariei Magdalena din primele secole până în vremea noastră și să aprofundăm rațiunile pentru care epoci succesive s-au aplecat cu neobosit interes asupra unei femei care își păstrează misterul.    

  • Cursul va avea o întâlnire, pe 19 iulie, de la ora 19:00, ora României.
  • Acest curs este online, de tip webinar live. 
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.
Lector
Data începerii
19 iul 2022
Curs online
Webinar live
Ziua
marți
Număr întîlniri
1
Ora de începere
19:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
15000 lei