Renovăm și dereticăm prin casa noastră digitală. E posibil să mai întâmpinați probleme pe ici pe colo până terminăm. Vă rugăm să ne ajutați și să ne raportați problemele întâmpinate!

Arta angajată: Iudita și Olofern

Curs cu participare fizică - Casa Paleologu

În cartea Iuditei din Vechiul Testament citim despre izbânda acesteia în stăvilirea invaziei asiriene conduse de războinicul Olofern. Episodul în care evreica îl ucide pe Olofern și astfel își salvează cetatea de invadatori devine subiect des întâlnit în pictură. De la Lucas Cranach la Caravaggio, Rembrandt și până la Gustav Klimt, cei mai importanți artiști vizuali ai Europei au mobilizat povestea biblică pentru a dezbate teme sociale și politice. Iudita omorându-l pe Olofern este un punct privilegiat de plecare pentru a discuta teme variind de la rolul femeii în societate până la dreptul de a rezista. Vom analiza diferențele subtile de înfățișare vizuală a aventurii Iuditei pentru că ele au la bază orientări filozofice diferite asupra puterii pe care arta o are în viața activă.

  • Cursul va avea o întâlnire, pe 21 iulie, de la ora 19:00, ora României.
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
Lector
Data începerii
21 iul 2022
Curs cu participare fizică
Casa Paleologu
Ziua
marți
Număr întîlniri
1
Ora de începere
19:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
25000 lei