Împotriva optimismului nătâng: Aforismele lui Schopenhauer

Într-o lume în care ni se predică la tot pasul optimismul, wellbeing-ul și gîndirea pozitivă este de dorit să mai și cugetăm măcar oleacă din cînd în cînd, vizitînd sau revizitînd spirite lucide, ironice și tonice precum, de pildă, Schopenhauer, zis și Nenea Arthur între prieteni.

Pesimismul ca sistem filozofic a fost elaborat în Lumea ca voință și reprezentare, dar noi ne vom concentra asupra delicioaselor sale Aforisme pentru înțelepciunea în viață, traduse în limba română de nimeni altul decît Titu Maiorescu. Ele constituie un manual realist despre cum putem trăi o viață cît de cît fericită, plin de observații amuzante, idei sănătoase și sfaturi practice.

  • Webinarul live va avea o întâlnire, în data de 17 septembrie, de la ora 17:00 (ora României). 
  • La acest curs oferim locuri cu burse integrale pentru elevi, studenți, profesori și pensionari. Detaliile despre modul prin care puteți deveni bursier se găsesc aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.