Frica și reconectarea la „cum a fost odată”

Ce-am pierdut în anii de pandemie? O molimă pe care o speram trecătoare ne-a confruntat cu frici, angoase și dezorientare. Ba mai mult, atunci când boala părea că slăbește, războiul ne-a adus aminte de efemeritatea vieții.

Ce putem face într-o astfel de situație? Vă propun un exercițiu de terapie filozofică în trei etape. La început, va fi nevoie să discutăm despre frică și surorile ei: teama, panica, anxietatea. În al doilea rând, ne vom apleca asupra sensului noțiunii de curaj: ce chipuri poate lua acesta și de unde pornim astfel încât să luptăm cu fricile descrise mai devreme. Vom împlini drumul nostru spre reconectare căutând cele mai bune metode de a pune în practică învățămintele de mai sus. Reperele vor fi doi gânditori care au trăit pe pielea lor destrămarea societăților în care trăiau: Lucrețiu și Confucius. Un gânditor roman și unul chinez: cine să ne sfătuiască mai bine despre cum recâștigăm lumea în care vrem să trăim?

  • Webinarul live are trei întâlniri, pe 20, 27 iunie și 4 iulie, care încep la ora 19:00 (ora României). Fiecare întâlnire durează 2 ore.
  • Acest curs este online, live, în format webinar live.
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua de desfășurare a cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online. 

109 Cartolina  Frica Și Reconectarea La „cum A Fost Odată” Instagram