Călătorie de studiu în Grecia

Curs cu participare fizică - Athena, Grecia

Vă propunem o călătorie de studiu, pe perioada 17 - 23 septembrie 2023. Termenul limită de înscriere este 15 august 2023.

A vedea locurile importante ale vieții politice, religioase și culturale din Atena –Acropola, Agora, Areopagul,  Pnyxul, Kerameikos etc.- schimbă cu totul perspectiva asupra textelor literare, filozofice și istorice pe care le studiem la Casa Paleologu. Cînd citești o tragedie de Sofocle sau o comedie de Aristofan, e important să vezi unde era jucată și unde se situa exact teatrul lui Dionysos. Cînd citești un discurs de Pericle, Alcibiade sau Demostene, e foarte util să vizualizezi cum era spațiul atîtor agitații politice. Cînd citești pe Platon, Xenofon sau Aristotel, ajută mult să-ți imaginezi pe unde umbla Socrate sau să îți dai seama unde se aflau Academia și Liceul. Pentru a înțelege identitatea ateniană e esențial să conștientizezi încărcătura unor temple precum Parthenonul, Erecheteionul, sanctuarul lui Hephaistos din Agora, al lui Poseidon de la Sounion sau al Demetrei și Persephonei de la Eleusis.

Călătoria noastră de studiu va include, așadar, vizite ale siturilor și muzeelor importante din Atena, precum și excursii la Eleusis, Sounion și Delfi. Cursurile vor avea loc la fața locului: pe Acropolă, în Agora, în adunarea poporului și în celelalte locuri pe care le vom vizita. Vom citi și discuta texte relevante legate de fiecare dintre aceste locuri.

În cazul în care nu se întrunesc 15 persoane în acest grup, putem face călătoria, dar vom recalcula onorariul de curs în consecință, în funcție de numărul de locuri ocupate. Onorariul afișat este calculat pentru un grup de minimum 15 persoane și poate suferi modificări în cazul în care numărul de înscriși este mai mic.

Copiii cu vârste de peste 12 ani sunt bineveniți dacă sunt cuminți, le plac muzeele și au rezistență la mersul pe jos.

Aceasta este o propunere, vă rugăm să nu achitați deocamdată.

Costurile suplimentare (cazare hotel 4* și zbor) ajung momentan la aproximativ 950 EUR cu cazare în cameră single și zbor fără bagaj de cală. Vomm reveni cu o ofertă de la agenția cu care colaborăm. 

Acestea pot suferi modificări.

***

Vom sta la Atena de pe 17 până pe 23 septembrie 2023. Sunt șase nopți. Numărul total de ore de predare este de cel puțin 40. 

Data limită pentru pre-înscriere și confirmare este 15 august. Pentru pre-înscriere nu este necesară plata onorariului. Suma aferentă va fi solicitată numai după ce vom confirma călătoria. 

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Biroului Casei SRL și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport. Suma afișată include toate taxele și TVA. 

În cazul în care vor apărea modificări ale datelor city-break-ului (programul de zbor), vom anunța din timp.

Suma afișată include toate taxele și TVA. 

Lector
Septembrie 2023
Data începerii
17 sep 2023
Curs cu participare fizică
Athena
Ziua
duminică
luni
marți
miercuri
joi
vineri
sâmbătă
Număr întâlniri
5
Ora de începere
12:00
Durata
40h
Onorariu total, TVA inclus
5.20000 lei