Când îl citești pe Cervantes, ești de la bun început atât de captivat de personajele sale, încât aventurile lor delirante devin ceva secundar. Don Quijote este un roman de caracter, în care natura protagonistului creează toate situațiile, care altfel par să nu aibă nici o altă legătură între ele. Arhitectura compoziției cervantine a creat, însă, romanul modern, iar incursiunea în diversele comportamente donquijotești i-a contagiat pe cititorii săi de-a lungul secolelor de credința în adevărul cavalerilor rătăcitori și în existența celei mai frumoase și virtuoase femei din lume, Dulcineea din Toboso. Vă invităm să vă alăturați grupului de lectori iscusiți din toate timpurile și să vă convingeți singuri de puterea cu care Cervantes se încăpățânează să satisfacă nevoia noastră, a tuturor, de ficțiune, de forța lui persuasivă, pe care doar nebunia erudită o mai poate avea.
Lectorul vă recomandă următoarele ediții ale romanului și o lectură suplimentară:
1. Miguel de Cervantes Saavedra, Don Quijote, vols. I-IV, în românește de Ion Frunzetti și Edgar Papu, cu un studiu introductiv de G. Călinescu, tabel cronologic de Edgar Papu, Colecția BPT, București, Editura pentru literatură, 1969.
2. Miguel de Cervantes, Don Quijote de la Mancha, vols. I-II, Traducere din limba spaniolă și note de Ion Frunzetti și Edgar Papu, Iași, Polirom, 2016.
Lectura suplimentară: Garci Rodríguez de Montalvo, Nemaipomenitele peripeții ale neînfricatului cavaler Amadis de Gaula, vol. I-II, povestite în limba română cu un cuvînt înainte de Dan Munteanu, București, Univers, 1988.
Detalii despre prelucrarea datelor cu caracter personal și alte informații juridice, la termeni și condiții.