Acest curs se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Locul desfășurării este la Casa Paleologu.
Voi știți ce cărți mai citesc copiii? La Atelierul de lectură pentru copii al Casei Paleologu, noi știm. Am selectat cărți moderne și clasice, cu „subiecte tari” sau poznașe, în proză și in versuri, scrise de autori străini sau români. Ne propunem să le abordăm dintr-o perspectivă personală, reflectând asupra modelelor de comportament pe care ni le înfățișează și asupra istoriei din spatele fiecăreia. Nu uităm să exploatăm în fiecare întâlnire limbajul și imaginația, resurse inepuizabile ale copilariei.
„Copiii din ziua de astăzi… nu mai seamănă cu copiii de pe vremea mea” - dar oare ce îi deosebește atât de mult pe copiii de astăzi de copiii de odinioară, de acum mai bine de 150 de ani, de exemplu?
Despre câți ani de școală este vorba, ce materii studiază, care sunt jocurile, sărbătorile și vacanțele lor preferate, ce provocări întâmpină copiii de astăzi și niște copii de acum mai bine de 100 de ani în viața lor școlară, precum și multe altele urmează să descoperim împreună lecturând două cărți a căror acțiune gravitează în jurul școlii. Pe de o parte, este vorba despre „Minunea” de R. J. Palacio, o carte care a inspirat o mișcare socială de amploare în Statele Unite, și, de cealaltă parte, „Budulea Taichii”, un micro-roman al formării, scris acum aproape 150 de ani cu multă naturalețe si umor de către Ioan Slavici.
Detalii despre prelucrarea datelor cu caracter personal și alte informații juridice, la termeni și condiții.