Acest curs se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Locul desfășurării este la Casa Paleologu.
Știți ce cărți mai citesc copiii? La Atelierul de lectură pentru copii al Casei Paleologu, noi știm. Am selectat cărți moderne și clasice, cu „subiecte tari” sau poznașe, în proză și in versuri, scrise de autori străini sau români. Ne propunem să le abordăm dintr-o perspectivă personală, reflectând asupra modelelor de comportament pe care ni le înfățișează și asupra istoriei din spatele fiecăreia. Nu uităm să exploatăm în fiecare întâlnire limbajul și imaginația, resurse inepuizabile ale copilăriei.
În apropierea locului lor de joacă, niște copii au ridicat un om de zăpada. Ca orice om de zăpadă, acesta are nasul făcut dintr-un morcov, ochii făcuți din doi cărbuni, se apără de frig (sau poate de căldură?) cu o haină închisă cu 3 nasturi făcuți din tot atâtea nuci și are o măturică în loc de mână. Dar nu e un om de zăpada obișnuit: el are o pipă, iubește să admire natura și să... își pună întrebări filozofice. Dorința lui cea mai mare este se întâlnească cu mărețul soare, pe care vrea să îl roage să nu îl topească. Pe drumul lui spre soare-răsare, omul de zăpadă îi „transformă” pe toți cei cu care se întâlnește în prietenii lui si, cu multă generozitate, ne oferă tuturor o lecție despre prietenie, iubire și empatie. La întrebările filozofice pe care și le pune omul de zăpada vom încerca și noi să răspundem. Mai mult ca la alte întâlniri din cadrul atelierului, copiii se vor transforma în personaje și vor explora emoțiile specifice fiecărui rol. Avem și o recuzită bogată care să ne ajute în acest sens.
Pentru această întâlnire, copiii sunt invitați să citească opera „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” de Matei Vișniec și, de asemenea, să vină cu cartea la atelier.
Detalii despre prelucrarea datelor cu caracter personal și alte informații juridice, la termeni și condiții.