Nașterea Domnului la Luca și Matei

Evangheliile Sfinților Luca și Matei conțin cele două narațiuni canonice ale nașterii lui Isus. Vom analiza cu atenție diferențele dintre cele două versiuni, motivațiile teologice care explică aceste diferențe și maniera în care se reflectă ele asupra restului evangheliilor lui Luca și Matei. Vom evoca teoria sursei Q, a doua sursă comună a celor doi evangheliști (în afară de Marcu), care a fost însă prelucrată în mod diferit, în funcție de preocupări și comunități diferite. Atenția la diversitatea textelor din Noul Testament -fără a mai vorbi de multiplele curente ale creștinismului timpuriu- este esențială pentru înțelegerea bogăției ulterioare a culturii creștine.

  • Webinarul live va avea 2 întâlniri, pe 19 și 20 decembrie, ambele de la 19:00 (ora României).  
  • La acest curs oferim burse elevilor și studenților, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pensionarilor sau clericilor, indiferent de confesiune. Detalii aici.
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua desfășurării cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.

32 Cartolină Nașterea Domnului La Matei Și Luca Instagram