Casa Paleologu pentru adolescenți - Bunele maniere: spiritul și litera

Acest curs se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani. 

Trebuie să recunoaștem că românii nu excelează la capitolul reguli. Nu ne plac și am prefera să găsim mereu o cale pentru a le ocoli. Nu e nici o surpriză: 10 minute într-o intersecție aglomerată sunt necesare pentru a te convinge. Și cu atât mai puțin suntem dispuși să respectăm normele nescrise, adică bunele maniere. 

Privite doar ca niște reguli rigide și coercitive, uităm că bunele maniere nu sunt altceva decât modalitatea prin care îi respectăm pe semenii cu care conviețuim în familie, la muncă și în societate. În mod paradoxal, ele sunt, de fapt, constrângerile care ne eliberează.

Cursul propune o abordare relaxată și contextualizată a bunelor maniere. Spiritul întotdeauna bate litera, însă multe situații ne cer să ne comportăm într-un anume fel: de la aspect și îmbrăcăminte până la modul în care vorbim și ne comportăm. Vom avea drept călăuze cartea Aureliei Marinescu, Codul bunelor maniere astăzi, și Encicopledia Bunelor Maniere de la editura Larousse. 

  • Cursul are loc în salonul Casei Paleologu în zilele de 18, 25 martie  și 1 aprilie, de la ora 11:00, și este adresat oaspeților cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani. Nu este nevoie să aibă cunoștințe în avans, dorința de a învăța este cea mai importantă. 
  • Ne vom întâlni la Casa Paleologu cu 10 minute înainte începerea cursului.

207 Cartolina  Casa Paleologu Pentru Adolescenți Bunele Maniere Spiritul Și Litera Instagram