Patimile și Învierea: o perspectivă pentru copii

Curs online - Webinar live

Acest curs se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani.

Cum îi pregătim pe cei mici pentru sărbătoarea pascală? De unde să începem istorisirea predaniei lui Isus, a perioadei petrecute printre oameni, a patimilor sale, a Învierii și apoi a Înălțării? Și, de fapt, poate, oare, un copil să înțeleagă noțiuni atât de complexe precum păcat și sacrificiu?

O metodă „canonică” ar fi să plecăm de la textele celor patru Evanghelii și să sperăm că, pe baza experienței lui de viață și a scurtelor noastre digresiuni istorice, copilul va reuși să își imagineze și apoi să înțeleagă cele petrecute în Săptămâna Mare.

Există, însă, și abordări mai adecvate vârstelor mici. Acest curs își propune să îi ajute pe copii să se familiarizeze cu textele evanghelice pascale și, totodată, să le stârnească curiozitatea pentru recunoașterea și decodificarea simbolurilor biblice în texte aparent „profane” pornind de la un text foarte popular printre copii și adolescenți, cu personaje – copii sau animale, cu acțiune aparent simplă și care abundă în scene și simboluri biblice – Cronicile din Narnia de C.S. Lewis. La prima vedere, volumele Cronicilor prilejuiesc discuții profunde despre rivalitățile dintre frați, trădare, prietenie, iertare, sacrificiu și moarte. La o privire mai atentă însă, prin coroborarea cu textul biblic, copiii vor descoperi că personajele sunt prototipuri ale lui Iisus și ale apostolilor săi, iar întâmplările reconstituie, simbolic, trădarea, patimile, Învierea și Înălțarea Mântuitorului.

  • Webinarul live va avea o întâlnire, în ziua de 6 aprilie, de la ora 18:00 (ora României).  
  • Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Ne așteptăm ca oaspeții de la curs să se conecteze de pe un device dotat cu cameră video și microfon. 
  • Cum vom proceda? Vom folosi o platformă de video online, unde ne vom vedea live de pe orice aparat dotat cu cameră video, microfon și acces la internet. În ziua desfășurării cursului veți primi pe email calea de acces către platforma unde întâlnirea noastră va fi găzduită online.
Lector
aprilie 2023
Data începerii
06 apr 2023
Curs online
Webinar live
Ziua
joi
Număr întâlniri
1
Ora de începere
18:00
Durata
2h
Onorariu total, TVA inclus
13000 lei